Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat

Visita guiada al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

Dia i hora: Dissabte, 18 de maig de 2019, a les 12:00
Lloc: Centre fabril de la Colònia Sedó. Carrer de les Contínues, s/n
Organitza: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Col·labora: Ajuntament d’Esparreguera

El Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera, seu del mNACTEC, obre al públic el tercer dissabte de cada mes. Una oportunitat per conèixer una de les colònies cotoneres més importants de Catalunya, que destaca per les seves dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l'energia de l'aigua. Pots visitar el Museu per lliure, de 10 a 14h, o bé en visita guiada.

A més, aquest dissabte de 10 a 13h es realitzaran visites guiades per l'exterior de la colònia en el marc del Dia Internacional dels Museus.

Visita guiada

Descobrirem l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial que conserva una gran turbina de 1.400CV del segle XIX.

La colònia Sedó d'Esparreguera es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. La visita guiada permet conèixer l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial que conserva una gran turbina de 1.400CV del segle XIX, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.

Els visitants podran veure la maqueta de la colònia i entraran a la turbina de grans dimensions. Durant la visita guiada s'explica també el funcionament d’una minicentral hidroelèctrica que ajudarà a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica. Finalment, faran un recorregut pel soterrani del Museu i caminaran per les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881.

Aquesta activitat no és totalment accessible per a persones amb cadira de rodes.

Visiteu l'enllaç

Visita guiada al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

Reviu Can Sedó