Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Treball i Formació

Mesures de suport a persones treballadores autònomes

Dia i hora: Del 25 de març al 26 de maig de 2020
Lloc: Diverses administracions
Organitza: Diverses administracions

• Línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomesEl Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aprovat una partida pressupostària de 7,5 milions d’€ per atorgar aquesta prestació fins al seu exhauriment. Es preveu que aquesta línia d’ajuts pugui beneficiar 4.500 persones treballadores autònomes. Les condicions són les següents:

- Import de l’ajut fins a 2.000 euros.
- No disposar d’altres fonts d’ingressos alternatives
- Acreditar pèrdues econòmiques involuntàries el març de 2020 en comparació en el mes de març de l’any anterior.
- Que l’espai, servei o activitat estiguin relacionats amb els que les autoritats sanitàries han decretat que tanquin o deixin de prestar-se.

Més informació
Preguntes freqüents
Demana l'ajut


• Prestació extraordinària per cessament d’activitatPer a professionals per compte propi o autònoms que hagin vist suspeses les seves activitats de manera forçada o quan la seva facturació en el mes que sol·licita la prestació es vegi reduïda, al menys, en un 75% en relació a la mitjana de facturació del semestre anterior. Complint els requisits següents:

- Afiliat i en alta al RETA
- Acreditació de la reducció de la seva facturació
- Al corrent de pagament en quotes de la Seguretat Social (si no està al corrent es farà invitació al pagament, en el termini de 30 dies)

Més informació


• Moratòria en el pagament de deutes tributarisEs concedeix l’ajornament del deute tributari corresponent a totes aquelles declaracions-liquidacions i autoliquidacions les quals el seu termini de presentació i ingrés des de la data d’entrada en vigor del Reial Decret 7-2020 i fins el dia 30/05/2020.

Suspensió dels terminis d’autoliquidació i pagament de tots els tributs propis i cedits de la Generalitat de Catalunya fins qui finalitzi l’estat d’alarma.

Guia per a la presentació de sol·licituds d'ajornament o fraccionament en el pagament de deutes

Més informació.


• Finançament- S’ha creat una línia d’avals de garanties públiques per a facilitar liquiditat a empreses per import de 100.000 milions d’euros. L’aval garantirà el 80% dels nous préstecs i renovacions d’operacions sol·licitades per autònoms i pimes; per la resta d’empreses cobrirà el 70% del préstec nou concedit i el 60% de les renovacions. Els interessats tenen temps fins el 30/09/2020 per sol·licitar la garantia per a les seves operacions, a les entitats financeres amb les que l’ICO hagi subscrit els acords de col·laboració.

- Ampliació de les línies de l’ICO en 10.000 milions d’euros.

Més informació

Mesures de suport a persones treballadores autònomes