Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 14/08/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dijous, 21 de maig de 2009

La policia local d’Esparreguera tramita les denúncies per infraccions de mobilitat de manera electrònica.

Les denúncies per infraccions l’ordenança municipal de mobilitat es tramiten mitjançant equips PDA. Els equips, entre d’altres funcionalitats, també permeten la comunicació immediata de desperfectes a la via pública o al mobiliari urbà.

La policia local d’Esparreguera va començar dilluns 18 de maig a utilitzar equips PDA (sigles en anglès d’Assistent Digital Personal) per a diferents tràmits. Els equips tenen connexió GPRS amb la base de dades de la Diputació de Barcelona des d’on s’actualitzen les bases de dades que són accessibles des dels aparells electrònics (ordenances municipals, llistat de carrers de la vila, marques i models de vehicles...)

Una de les utilitats més pràctiques d’aquests aparells electrònics és la possibilitat de comunicació immediata als serveis municipals de qualsevol desperfecte que els agents detectin a la via pública o al mobiliari urbà.
D’aquesta manera, per exemple, si un policia veu un fanal d’enllumenat trencat només ha de complimentar una fitxa electrònica on hi consta el tipus de desperfecte i la ubicació, amb la possibilitat d’incorporar-hi una fotografia, i enviar-la, com si es tractés d’un missatge de mòbil, a un servidor que el distribuirà immediatament al servei municipal encarregat de la reparació.

Pel que fa a la tramitació de les denúncies per infraccions a l’ordenança municipal de mobilitat, amb aquest sistema es guanya eficiència en tot el procés de tramitació, alhora que es minora la possibilitat d’errors de transcripció.
L’agent emplena una butlleta de denúncia electrònica, similar al talonari tradicional, on es fan constar les dades del vehicle, el lloc i el tipus d’infracció, segons una base de dades que incorpora el llistat d’infraccions, les marques i models dels vehicles, el llistat de carrers, etc. El policia, si ho creu necessari, pot incorporar una fotografia a l’expedient, i un cop acabat el procés imprimeix la butlleta en una petita impressora tèrmica. Tot seguit les dades i la fotografia s’envien a un servidor de la Diputació de Barcelona.

Les mateixes PDA permeten la comunicació telefònica dels agents amb la central de comandament.

La policia local d’Esparreguera tramita les denúncies per infraccions de mobilitat de manera electrònica.