Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Promoció Econòmica Dimecres, 14 d'octubre de 2009

30 Empreses locals participen en la sessió sobre la seguretat als polígons industrials

Aquesta és la quarta sessió per a millorar la competitivitat del teixit productiu local

Dimecres 7 d’octubre el Servei a les Empreses del Departament de Treball i Formació de l’Ajuntament d’Esparreguera va dur a terme la 4a. sessió adreçada a les empreses d’Esparreguera per a millorar-ne la competitivitat.

La sessió LA SEGURETAT ALS POLÍGONS INDUSTRIALS va comptar amb ponents de la PIMEC, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. Hi van participar un total de 30 empreses amb un total de 34 assistents. Cal remarcar la participació per primera vegada des de l’inici d’aquestes sessions d’11 empreses, entre les quals n’hi havia tant de molt consolidades al territori com de recent implantació.

La sessió va començar amb una breu intervenció de Jordi Tort, director de polígons de la PIMEC, que va ubicar el tema de la seguretat com un dels puntals per a millorar en la majoria dels polígons de Catalunya. Segons Tort, per aquesta raó, caldria generar una associació d’empresaris per tal de compartir mesures de vigilància entre els empresaris d’una mateixa zona.

A continuació va intervenir el caporal Albert López, cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, Grup de Proximitat i Rural de Martorell, el qual va incidir en la importància d’incrementar les mesures preventives com la il·luminació i la protecció dels accessos i la necessitat d’invertir en mesures de seguretat a un nivell tecnològic, racional i òptim. També va presentar els tipus de robatoris amb què més es troben en les seves actuacions (com ho fan, amb quin tipus d’eines, quines ocasions són les que més els afavoreixen, etc.). Va parlar també de la impossibilitat de disposar d’una patrulla a cada zona i, per tant, de la necessitat d’idear estratègies i combinar esforços.

Per part de la Policia Local d’Esparreguera es va comptar amb la ponència del sergent Tomàs Penalva i de l’agent David Pino. El primer va presentar el concepte de seguretat comunitària, que pretén enfortir el binomi policia-comunitat en general i com portar-la a terme, tant per part dels empresaris com pel que fa a les actuacions de la Policia Local.

L’agent David Pino va donar consells de seguretat com per exemple: pautes bàsiques de gestió de la seguretat i què fer en cas de ser víctimes d’un robatori. Per acabar la presentació, ambdós representants de la Policia Local varen parlar de la seguretat viària als polígons (accessibilitat, seguretat dels vianants...) amb l’objectiu de fer palesa la importància d’incentivar la mobilitat i el transport col·lectiu.

En definitiva, la delinqüència és un fenomen complex i canviant. Cal actualitzar les mesures que s’utilitzen per lluitar contra el delicte per part de tots els implicats, cossos de seguretat, empresaris i administració. Aquesta va ser una sessió d’alternatives per tal d’evitar o fer front en la mesura del possible els robatoris.

La propera sessió serà el dimecres 14 d’octubre i tractarà sobre la factura electrònica. Hi estan convidades les empreses, les persones autònomes i els professionals liberals que encara no hi han participat. Al web de l’Ajuntament s’hi troba la informació de les sessions desenvolupades.

30 Empreses locals participen en la sessió sobre la seguretat als polígons industrials