Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Divendres, 16 d'octubre de 2009

L’Ajuntament organitza una sessió informativa sobre la factura electrònica

Adreçada al sector empresarial d’Esparreguera i amb la partricipació de 23 assistents

Dimecres 14 d’octubre el Servei a les Empreses del Departament de Treball i Formació de l’Ajuntament d’Esparreguera va dur a terme la 5a. sessió LA FACTURA ELECTRÒNICA, que va comptar com a ponent amb Andreu Bru, director de Noves Tecnologies de la PIMEC, hi van participar 23 assistents, tots ells d’empreses d’Esparreguera.

Què és la facturació electrònica i quins són els seus requisits? Resulta obvi que el procediment de facturació actual és ineficient, car i mediambientalment no sostenible. Amb tot, encara el gran gruix de les empreses continuen facturant en paper.

En aquesta trobada es van analitzar les raons d’aquesta situació i es van delimitar els aspectes primordials de la seva implantació. Requeriments com les obligacions dels emissors i els receptors, la signatura electrònica i el seu corresponent certificat reconegut expedit per un proveïdor de certificació acreditat, la normativa i les dificultats tecnològiques que comporta el desplegament necessari per a fer possible i atractiu l’ús de les factures electròniques enterboleixen la percepció de la facturació electrònica com a eina de futur i de qualitat.

La incorporació de les noves tecnologies en l’àmbit quotidià de la gestió empresarial comporta la necessitat d’actuacions prèvies de sensibilització per tal d’arribar al teixit productiu local. És en el marc de la llei 56/2007 de 28 de desembre de 2007 que els ministeris d’Indústria, Turisme i Comerç i d’Economia i Hisenda especifiquen entre d’altres les normes sobre formats estàndard de factures electròniques necessàries per a facilitar la interacció del sector públic amb el sector privat i potenciar el seu tractament automatitzat.

La propera sessió serà el dimecres 21 d’octubre i tractarà sobre la formació obligatòria del 4t. conveni de la construcció i la targeta professional TPC. Hi estan convidades les empreses, les persones autònomes i els professionals liberals que encara no hi han participat i que poden inscriure’s a l’a/e empresa@esparreguera.cat. Al web de l’Ajuntament s’hi troba la informació de les sessions desenvolupades.

L’Ajuntament organitza una sessió informativa sobre la factura electrònica