Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 14/08/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dimecres, 13 de gener de 2010

Disminueix el nombre d’accidents a les vies urbanes d’Esparreguera amb relació a anys anteriors

A causa de l’eficàcia de les mesures adoptades per l’Ajuntament d’Esparreguera per pacificar el trànsit a la vila

Segons les dades d’accidentalitat urbana de què disposa la Policia Local, l’evolució de l’accidentalitat a les vies urbanes d’Esparreguera ha mantingut un progressiu i constant descens durant el període 2005-2009. Dels 171 accidents de trànsit comptabilitzats l’any 2005 s’han passat als 127 amb què s’ha tancat l’any 2009, cosa que significa una disminució del 25,73%. A més, com es pot observar en el gràfic adjunt, aquesta tendència a la baixa ha estat constant durant tot el període.

Cal remarcar especialment que s’observa una disminució constant del nombre de ferits i una menor gravetat dels accidentats. Entre l’any 2005 i l’any 2009 s’han reduït el nombre de persones ferides a causa d’un accident de trànsit en un 53,19%, passant de 47 ferits el 2005 a 22 ferits el 2009. D’aquests ferits, 4 van patir lesions greus el 2005 i cap ni un el 2009.

Més destacable encara resulta el fet que al llarg dels cinc anys analitzats no hi hagi hagut cap víctima mortal en accident de trànsit a les vies urbanes d’Esparreguera.

Aquestes dades reforcen l’afirmació de l’eficàcia de les mesures adoptades per l’Ajuntament d’Esparreguera per pacificar el trànsit a la vila. La instal·lació a la xarxa viària d’elements de reducció de velocitat (com ara les bandes transversals o els passos elevats de vianants), la senyalització de les anomenades “zones 30”, els carrers de “convivència”, amb plataforma única, la senyalització viària i altres accions similars, juntament amb la tasca preventiva duta a terme per la Policia Local del municipi, han fet que estadísticament la seguretat viària a Esparreguera estigui molt pel damunt de la mitjana de Catalunya.1

La incorporació d’un radar per controlar la velocitat al servei de la Policia Local ha de servir per continuar mantenint i millorant aquestes tendències. Aquest nou equip s’instal·larà preferentment en llocs on hi hagi una accidentalitat reiterada (trams de concentració d’accidents), a les proximitats de concentracions de vianants (centres escolars, mercat...), a les travessies d’aproximació a zona urbana i en altres punts en què el control de la velocitat pugui traduir-se en una millora de la seguretat viària, especialment dels vianants.

1 font: Anuari estadístic d’accidents a Catalunya 2008. Generalitat de Catalunya. Servei Català de Trànsit.

Disminueix el nombre d’accidents a les vies urbanes d’Esparreguera amb relació a anys anteriors