Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Dimecres, 5 de maig de 2010

Presentació del Projecte Oficis Singulars de la Ceràmica i la Terrissa a Esparreguera

El projecte es presentarà el proper divendres 7 de maig a les 11 del matí a l’Ajuntament

A l’acte de presentació del projecte hi assistirà la Sra. Gemma Amat, directora d’Artesania de Catalunya, i el Sr. Gerard Moliné, coordinador tècnic del projecte d’anàlisi i millora de l’estructura artesanal de la terrissa a Esparreguera.

Amb la finalitat de potenciar els sectors productius d’Esparreguera vinculats a l’artesania, com és el cas de la ceràmica i la terrissa, l’Ajuntament va sol·licitar la col·laboració tècnica i econòmica del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de recerca i desenvolupament.

L’objectiu del projecte és identificar i impulsar una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana d’on són originaris. En el cas d’Esparreguera, la terrissa n’és un exemple. En aquest acte, els representants de la Generalitat presentaran les actuacions que caldria desenvolupar per a promoure la recuperació d’aquests oficis artesans, la catalogació dels productes tradicionals, la recerca de nous llenguatges, el disseny de nous productes i que aquests formin part de la col·lecció d’Empremtes de Catalunya.

El projecte consistirà que un equip de professionals de disseny, durant 4 mesos, duran a terme uns treballs tècnics conjuntament amb els terrissaires i els ceramistes dels obradors en actiu. Les diferents fases seran l’anàlisi de l’entorn, el pla d’actuació, el treball productiu conjunt, el seguiment del projecte, la memòria i les conclusions.

Altres projectes d’Oficis Singulars desenvolupats arreu del territori català han estat: la pauma de Terres de l’Ebre; l’alabastre de Sarral; la ceràmica de la Bisbal d’Empordà; la sal de Cardona; la fusta cremada de Sant Hilari Sacalm; la ceràmica negra de Quart i Verdú; o la pell d’Igualada i Vic. Altres propostes sol·licitades d’Oficis Singulars són les culleres de fusta de Tortellà, la imatgeria d’Olot, la terrissa de Breda i la terrissa de Miravet.

Presentació del Projecte Oficis Singulars de la Ceràmica i la Terrissa a Esparreguera