Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 14/08/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Divendres, 10 de desembre de 2010

Es consolida el programa sobre educació viària, cívica i mediambiental desenvolupat per la Policia Local d’Esparreguera

Durant els últims 2 anys, més de 500 infants de cinquè curs de primària d’Esparreguera ja han conegut el programa educatiu que porta a terme la Policia Local d’Esparreguera

Des de l’any 2008, la Policia Local d’Esparreguera desenvolupa un programa educatiu que traspassa la tradicional educació viària i fa èmfasi en altres continguts, com ara el civisme, la convivència i el respecte al medi ambient.

Des que va començar el programa fa dos anys, els infants de cinquè curs de primària de tots els centres escolars de la vila tenen l’oportunitat de conèixer les dependències i l’activitat de la Policia Local, alhora que aprenen valors de convivència mitjançant un programa de tres sessions formatives, una cada quadrimestre del curs escolar, amb temàtiques diferents. La primera sessió es dedica a l’educació viària; la segona, a l’educació cívica i la tercera, coincidint amb la proximitat de l’estiu, a l’educació mediambiental i la protecció de la natura.

Cada sessió comença amb un recorregut des de la pròpia escola fins a la Caserna de la Policia Local d’Esparreguera. Acompanyats per agents de la Policia Local i professorat del centre, els infants fan el recorregut fins a la caserna a peu, recorregut que s’aprofita per a detectar i raonar sobre comportaments inadequats amb relació a la circulació, al civisme o al mal ús dels contenidors de recollida selectiva, entre d’altres.

Una vegada a la caserna, se’ls explica les tasques de la Policia Local i se’ls ensenya l’edifici, el material i els vehicles del servei. Posteriorment, es duu a terme una classe sobre el tema d’aquell quadrimestre. Finalment, se’ls acompanya de nou fins a l’escola. En total, són unes 3 o 4 hores en què els infants poden conèixer de primera mà quina és la tasca de la Policia Local del seu municipi.

Aquesta metodologia, pel fet de sortir de la rutina habitual de l’escola, comporta una major receptivitat per part de l’alumnat, i fa que la interiorització del missatge sigui més arrelada.

El programa ha estat molt ben rebut per la comunitat escolar. Actualment hi participen totes les escoles públiques i privades del municipi. Enguany passaran per aquesta activitat 250 nens i nenes de cinquè curs de primària, que faran un total de 750 sessions educatives a la Caserna de la Policia Local.

Es consolida el programa sobre educació viària, cívica i mediambiental desenvolupat per la Policia Local d’Esparreguera