Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dilluns, 20 de juny de 2011

El Mercat Municipal d’Esparreguera acull l’exposició Fam 0. Dret a l’alimentació

Entre el 15 i el 29 de juny es pot visitar l’exposició al Mercat Municipal d’Esparreguera

Amb l’exposició Fam 0. Dret a l’alimentació vol donar a conèixer quina és la realitat de la situació de l’alimentació al món i quines mesures poden afavorir l’eliminació de les injustícies que a dia d’avui malauradament encara existeixen.

L’exposició està dividida en cinc blocs d’informació: Què provoca la fam? Com protegir-nos de la fam? Com està la fam al món? Hi ha alternatives a la fam? i Quins projectes funcionen?

L'especulació econòmica és una de les causes de la fam al món. S'argumenta que no hi ha suficient quantitat de menjar per a tota la població mundial, però les xifres de 2007 demostren tot el contrari: es van obtenir les millors collites i els beneficis van ser més alts per les empreses transnacionals de gra.

Davant aquestes situacions d'injustícia econòmica i social que afecten als més vulnerables, aquesta exposició vol actuar sensibilitzant sobre un dels drets més bàsics, el de l'alimentació, no només amb els seus projectes en països en vies de desenvolupament, sinó també amb accions en el nord, on es produeix tota l'especulació que provoca desigualtats i augmenta la pobresa al món.

Els mercats municipals són el millor escenari per exposar 'Fam 0' pels seus valors afegits, com la qualitat dels aliments, la varietat, la proximitat, l'accessibilitat i la cohesió social, així com un comerç més just i transparent.

L'exposició ha estat promoguda per l'Oficina de Mercats i Fires Locals, de l'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, i l’Ajuntament d’Esparreguera i es podrà veure durant l’horari d’obertura del mercat

El Mercat Municipal d’Esparreguera acull l’exposició Fam 0. Dret a l’alimentació