Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dilluns, 5 de setembre de 2011

El Projecte Rossinyol busca col·laboradors a Esparreguera

Els col·laboradors han de ser majors d’edat, residents a la vila i estar disposats a dedicar una tarda a la setmana per tal d’apadrinar un infant o un jove

Les regidories d’Ensenyament, de Nous Catalans i de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Esparreguera i el Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, inauguren el projecte Rossinyol a Esparreguera amb la recerca de voluntaris.
El Projecte Rossinyol és una programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat, que és coordinat per administracions públiques, amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i ús de la llengua catalana i el coneixement del medi.
Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel o a Suècia, per posar tres exemples. A Catalunya, la Universitat de Girona ha estat la pionera.
Els objectius del Projecte Rossinyol són compartir el català com a llengua de relació i de cohesió social, així com de creació d’una identitat col•lectiva, ajudar l’infant o jove a ubicar-se socialment i culturalment a Esparreguera, promoure’n les habilitats personals, intervenir positivament en el seu desenvolupament com a estudiant/a i fer-li veure tots els camins possibles de formació tenint com a model el seu padrí/padrina, promoure la convivència intercultural i acceptar la diversitat social i cultural d’Esparreguera.
Els col•laboradors acompanyen periòdicament un nen/a o un noi/a apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració, d’adaptació sociocultural i d’apoderament personal cap a una autonomia personal.
Els interessats han d’adreçar-se durant tot el mes de setembre al Servei Local de Català, al carrer dels Cavallers, 26, 1a. planta.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

El Projecte Rossinyol busca col·laboradors a Esparreguera