Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 08/12/2019
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dilluns, 5 de setembre de 2011

El Projecte Rossinyol busca col·laboradors a Esparreguera

Els col·laboradors han de ser majors d’edat, residents a la vila i estar disposats a dedicar una tarda a la setmana per tal d’apadrinar un infant o un jove

Les regidories d’Ensenyament, de Nous Catalans i de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Esparreguera i el Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, inauguren el projecte Rossinyol a Esparreguera amb la recerca de voluntaris.
El Projecte Rossinyol és una programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat, que és coordinat per administracions públiques, amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i ús de la llengua catalana i el coneixement del medi.
Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel o a Suècia, per posar tres exemples. A Catalunya, la Universitat de Girona ha estat la pionera.
Els objectius del Projecte Rossinyol són compartir el català com a llengua de relació i de cohesió social, així com de creació d’una identitat col•lectiva, ajudar l’infant o jove a ubicar-se socialment i culturalment a Esparreguera, promoure’n les habilitats personals, intervenir positivament en el seu desenvolupament com a estudiant/a i fer-li veure tots els camins possibles de formació tenint com a model el seu padrí/padrina, promoure la convivència intercultural i acceptar la diversitat social i cultural d’Esparreguera.
Els col•laboradors acompanyen periòdicament un nen/a o un noi/a apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració, d’adaptació sociocultural i d’apoderament personal cap a una autonomia personal.
Els interessats han d’adreçar-se durant tot el mes de setembre al Servei Local de Català, al carrer dels Cavallers, 26, 1a. planta.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

El Projecte Rossinyol busca col·laboradors a Esparreguera