Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 02/07/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dilluns, 23 de gener de 2012

El Projecte Rossinyol emprèn el vol a Esparreguera

Divendres passat va començar la primera edició a la nostra vila d’aquest projecte d’apadrinament d’un infant

El passat divendres 20 de gener, a Can Pasqual, les regidories d’Ensenyament, de Nous Catalans i de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Esparreguera i el Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, van inaugurar públicament la primera edició del Projecte Rossinyol a la nostra vila.

L’acte el van presidir els regidors Núria Valldeperas i Jordi Mestres, el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera i les tècniques d’Ensenyament i de Nous Catalans. Va comptar amb l’assistència i la participació dels voluntaris (padrins), dels infants apadrinats (fillols) i de llurs famílies.

El Projecte Rossinyol és un programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi.

Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel i a Suècia. A Catalunya, la Universitat de Girona n’ha estat la pionera i ha comptat amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Els col·laboradors acompanyen periòdicament un infant apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural.

El Projecte Rossinyol emprèn el vol a Esparreguera