Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 04/08/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

TOCC Dimecres, 7 de març de 2012

El Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) compleix 25 anys

TOCC 1987–2012. 25 anys d’atenció per a millorar la qualitat de vida de la persona amb discapacitat intel·lectual adulta del Baix Llobregat nord

El TOCC és un centre ocupacional de l’Ajuntament d’Esparreguera, els usuaris del qual provenen dels municipis del Baix Llobregat nord: Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca i Collbató. Aquests ajuntaments subscriuen un conveni de manteniment amb el TOCC. Forma part de la xarxa pública del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El passat dijous 9 de febrer el TOCC va fer 25 anys que va començar el seu recorregut. Els 3 primers usuaris van ingressar al TOCC el 9 de febrer de 1987. Entre ells hi ha la usuària que va fer el dibuix guanyador i que va il·lustrar el Cartell de la Festa Major d’Esparreguera 2011 i que va participar en la Programació de Nadal i Reis.

Aquest dia es va celebrar amb una festa amb tots els usuaris, es va fer una projecció de fotos i vídeos de la història del TOCC i es va fer l’homenatge a la primera usuària, encara en actiu, amb una banda honorífica que anirà passant de company en company a mesura que es compleixin 25 anys.

Ràdio Esparreguera va fer una petita entrevista en la qual es va repassar la història, l’evolució del centre i els objectius i la perspectiva de futur del centre.

L’objectiu del TOCC sempre ha estat la d’augmentar la qualitat de vida de la persona amb discapacitat intel·lectual adulta, ajudar la seva autonomia i la seva evolució personal i a incloure-la a la societat; fins i tot, en alguns casos, a inserir-los en l’empresa ordinària.

Celebracions que es faran aviat amb la col·laboració de l´Ajuntament d’Esparreguera i del seu regidor de Serveis Socials:
- En totes les festes durant l’any hi haurà una commemoració especial dels 25 anys: la primera serà el Carnestoltes.
- És prevista una Jornada de Portes Obertes el mes de setembre.
- És previst de fer una exposició a la Sala d’Exposicions per al primer cap de setmana d’octubre (dissabte 6 i diumenge 7) amb la idea d’acostar a la vila el treball que els usuaris desenvolupen al centre, fer un recull de fotos, calendaris, cartells, programes, activitats i materials.
- És previst incloure la revista elaborada pels usuaris del TOCC, TOCC INFORMA!, al web municipal, que a l’hora servirà per a anar explicant el dia a dia de les celebracions i del que es fa al centre.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

El Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) compleix 25 anys