Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimarts, 10 d'abril de 2012

Nova modalitat de batxillerat a Esparreguera

L’Institut El Castell d’Esparreguera oferirà la modalitat de Batxillerat d’Arts Escèniques de Música i Dansa

El proper curs 2012-2013 l’Institut El Castell d’Esparreguera (Baix Llobregat) oferirà la modalitat de Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa. Fins ara, l’únic centre de la nostra comarca on era possible cursar aquest Batxillerat era l’Institut Baldiri Guilera, del Prat de Llobregat. Altres centres on podien matricular-se els estudiants del Baix Llobregat i l’Anoia eren a les poblacions de Terrassa, Sabadell o Barcelona.

Aquesta és, doncs, una molt bona notícia per a l’alumnat i les famílies de la nostra comarca que estiguin interessades en cursar aquesta via de Batxillerat. És també una gran notícia per a la població d’Esparreguera, on ja existeix una llarga tradició teatral, artística i musical, així com un teixit cultural molt destacable: El Patronat de La Passió, la Fundació Lola Lizaran, Tramateatre, l’Escola Municipal de Música i Dansa, l’Orquestra de la Passió, la Banda Municipal i altres nombroses entitats fan de la nostra població un context immillorable per ubicar aquests ensenyaments.

Les matèries de modalitat que s'imparteixen al Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa són aquelles que estan relacionades amb la posada en escena, incloent-hi tots els elements que la fan possible: coneixement i interpretació d'obres vocals i vocals instrumentals de totes les èpoques i estils, coreografies i escenografia. Aquestes competències es treballen a les matèries de modalitat, que en aquests moments està previst que siguin Llenguatge i Pràctica Musical, Arts Escèniques, Anàlisi Musical I i II i Cultura Audiovisual. A banda, algunes d’aquestes matèries ponderen en la fase específica de selectivitat per a diverses carreres universitàries de la branca d’Arts i Humanitats, així com de la branca de Ciències Socials i Jurídiques.

L’Institut El Castell impartirà algunes d’aquestes matèries a les excel·lents instal·lacions amb què compta l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, gràcies als acords de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament. Des d’aquí convidem a visitar-nos a tots aquells que vulguin conèixer el nostre projecte.

Nova modalitat de batxillerat a Esparreguera