Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dijous, 19 d'abril de 2012

El Institut El Cairat ha guanyat el primer premi del Jurat de microrelats al II Concurs de relats d’Inspiració científica

Dues de les seves alumnes han guanyat: el primer premi de la modalitat Microrelat categoria juvenil i una menció com a finalista de la modalitat Relat curt categoria juvenil

Reunits el dia 12 d'abril de 2012 el jurat corresponent al II Concurs de relats d’inspiració científica INSPIRACIENCIA convocat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Catalunya amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu barcelonès i el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i format pels senyors:

.: Xavier Duran. Químic, periodista i director del programa El medi ambient (TV3)
.: Mercè Fernàndez. Responsable de premsa de la Delegació del CSIC a Catalunya
.: Luisa Martínez. Responsable de la Unitat de Cultura Científica. Delegació del CSIC a Galícia
.: Emilia Pérez. Gerent de l'Institut d'Investigacions Agrobiològiques de Galícia (CSIC)
.: Pere Puigdomènech. Director del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB)
.: Eduardo Santiago. Escriptor i autor de la novel•la “2044”
.: Sonia Asensio. Biblioteca municipal de la Sagrada Familia

Després de valorar els 623 relats presentats en dues modalitats i dues categories i tres llengües, han concedit el primer premi de la modalitat Microrelat categoria Juvenil, al relat titulat “L’assassina quàntica”, de l’autora Júlia Castellano, alumna de 2n de batxillerat de l’INS El Cairat.

A més, han concedit una menció com a finalista al relat “Aquesta no és la meva mare”, de la modalitat Relat curt categoria Juvenil de l’autora Montse Garcia, també alumna de 2n de batxillerat del Institut El Cairat.

El Concurs INSPIRACIÈNCIA és un concurs de relats d'inspiració científica que pretén combinar ciència i escriptura d'una forma participativa i ser un estímul per a la innovació.

INSPIRACIENCIA és un projecte de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC).
Els relats poden estar escrits en català, en castellà o en gallec. En aquest cas ambdós foren presentats en català.

El premi consisteix en un eReader Kindle (Amazon): dispositiu de lectura inalàmbric, amb wifi integrat i pantalla de tinta electrònica E Ink de 15 cm (6') i la publicació 'Expedición Malaspina. Un viaje de doscientos años'. Autors: Luis Resines, Anita Bonilla i David Finch. CSIC / Catarata.

Està previst que el lliurament de premis tingui lloc el proper 25 d'abril a la Biblioteca Municipal de la Sagrada Família de Barcelona a les 19:00h.

Felicitats a les dues!

El Institut El Cairat ha guanyat el primer premi del Jurat de microrelats al II Concurs de relats d’Inspiració científica