Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dilluns, 2 de juliol de 2012

La primera edició del Projecte Rossinyol s’acomiada d’Esparreguera

El projecte ha servit per a integrar socioculturalment i lingüísticament 6 infants de la vila i per a ajudar-los en el seu aprenentatge escolar i ha estat liderat per les regidories d’Ensenyament, de Nous Catalans i de Política Lingüística

El passat dijous 28 de juny es va cloure la primera edició del Projecte Rossinyol 2011-2012 a Can Pasqual en un acte presidit per la regidora d’Ensenyament i de Política Lingüística, Núria Valldeperas, i pel regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres. Hi van ser presents a l’acte les tècniques d’Ensenyament i de Nous Catalans i el responsable del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

L’acte de cloenda va comptar amb l’assistència de representants dels centres educatius i la participació dels voluntaris (padrins), dels infants apadrinats (fillols) i de les famílies dels fillols els quals van ser els autèntics protagonistes de l’acte.

El Projecte Rossinyol és un programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi. Està avalat per la Universitat de Girona, el duu a terme l’Ajuntament d’Esparreguera, des de tres regidories, i compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Durant 6 mesos, els padrins han acompanyat periòdicament el seu fillol, per tal que conegués diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudés a fer el seguiment de l’escolaritat i se li donés suport en les matèries escolars. Tot plegat ha servit per a accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural, així com per a potenciar l’ús social del català per part dels fillols.

La primera edició del Projecte Rossinyol s’acomiada d’Esparreguera