Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 15/12/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dimarts, 3 de juliol de 2012

Acte de lliurament de premis de la 3a edició del Concurs de Receptes del Mercat Municipal

Va presidir l’acte el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera

El regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Jaume Escude i Pascual, va lliurar dissabte 30 de juny els premis a les dues receptes guanyadores i a les 4 finalistes de la tercera edició del concurs de receptes del Mercat Municipal. L’acompanyaven en l’entrega un representant de la Junta de Concessionaris del Mercat Municipal, José Gallego i un representant del Grup Sparagaria, Javier Garcia,.

Després del lliurament de premis ha tingut lloc un tast de les receptes guanyadores a càrrec del restaurant Sparagaria i la Flor de Sal d’Esparreguera.

Les receptes són:
- Rotlles de pollastre amb formatge rocafort Sra. Montserrat Rodas
- Finíssims de vedella amb encenalls de pernil i llimona Sra. Nati Rial
- Conill amb mandonguilles Sra. Rosa Maria Segarra
- Amanida de favetes amb pernil Sra. Rosa Maria Segarra
- Canelons freds de verdures Sra. Maria Àngels Claramunt
- Albergínies a la catalana Sra. Maria Gallego Sánchez

Les autores de les receptes guanyadores han rebut un trofeu exclusiu i un val de descompte per les compres fetes de dimarts a dijous fins al dia 12 de juliol per adquirir productes del mercat.

El jurat del concurs es va reunir el passat 27 de juny i el van integrar representants del restaurant La Flor de Sal, Sparagaria, Sr. Javier García, Lar Galego, Sr. Pascual Selga, La Múrgula, Albert, i la presidenta de la Junta de Concessionaris del Mercat Municipal, Sra. Núria Aparici, que van seleccionar les sis receptes finalistes de la 3a edició del Concurs de Receptes del Mercat Municipal.

La novetat d’aquesta tercera edició ha estat centrada en receptes d’estiu de baix cost i l’acompanyament del companys de la vinyeta de Ràdio Esparreguera i de l’Associació Juvenil Batuco, que va amenitzar l’acte amb una percussió extraordinària.

L'objectiu final d’aquesta edició és doble: d'una banda, aportar solucions en la cuina diària mitjançant receptes o menús d’estiu econòmics i saludables, a l'abast de totes les economies; de l'altra, situar el Mercat Municipal com a referents de compra saludable i de consum responsable.

Montserrat Rodas i Vilarrasa
ROTLLES DE POLLASTRE AMB FORMATGE ROCAFORT

Ingredients per a quatre persones:
- 3 pits de pollastre
- 100 g de formatge rocafort
- 50 g pinyons
- 200 ml de nata líquida
- 1 copa de conyac
- 1 ceba mitjana
- Sal, oli d’oliva i pebre

.: Elaboració
Talleu ben fins els pits de pollastre. A continuació salpebreu-los i poseu-hi una mica de formatge i 3 o 4 pinyons al damunt. Tot seguit, enrotlleu els filets i lligueu-los amb fil de cuina. Escalfeu oli en una paella i poseu-hi els filets fins que quedin daurats. Reserveu-los.

Per a fer la salsa, en l’oli restant fregiu la ceba ben picada. Quan estigui daurada, aboqueu-hi el conyac, deixeu que s’evapori una mica i afegiu-hi la nata. Ara és el moment de tornar a incorporar els rotlles.

Tingueu-ho tot plegat a foc suau durant uns vuit minuts i gireu-los de tant en tant. Poseu-los al gust de sal, traieu el fil de cuina i serviu-los napats amb la salsa.

Nati Rial i Muntané
FINÍSSIMS DE VEDELLA AMB ENCENALLS DE PERNIL I LLIMONA
Ingredients per a quatre persones

- 9 talls de tapa plana de vedella (tallada a màquina a 2,5 mm)
- 2 llimones
- Encenalls de pernil
- Farina
- Mantega

.: Elaboració
Primer de tot, enfarineu els talls de vedella i, en una paella amb mantega, fregiu-los volta i volta. Ja fregits, poseu-los en una safata amb mantega.

Una vegada preparats, amb la mantega que queda a la paella sofregiu uns quants encenalls de pernil. Tot seguit, afegiu-hi el suc de llimona. Aboqueu la salsa resultant sobre els talls que teniu a la safata.

Per acabar, serviu-los immediatament, ja que s’han de menjar abans que es refredin.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Acte de lliurament de premis de la 3a edició del Concurs de Receptes del Mercat Municipal