Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 28/10/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dimarts, 25 de setembre de 2012

El Projecte Rossinyol cerca voluntaris a Esparreguera

Per a inscriure-s’hi, cal adreçar-se a l’OAC tots els dilluns del mes d’octubre

L’Ajuntament d’Esparreguera inaugura la segona edició del projecte Rossinyol a Esparreguera, amb la recerca de voluntaris. Per a l’edició d’enguany, es busquen col·laboradors joves majors d’edat, residents a la vila i que estiguin disposats a dedicar una tarda a la setmana per tal d’apadrinar un infant o un jove. Els interessats s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (plaça de l’Ajuntament) tots els dilluns del mes d’octubre de 10 del matí a 2 del migdia.

El Projecte Rossinyol és una programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi. Compta amb la col·laboració del Servei Local de Català d’Esparreguera.

Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel i a Suècia. A Catalunya, la Universitat de Girona n’ha estat la pionera i ha comptat amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Girona. Des de l’any passat, el Servei Local de Català d’Esparreguera col·labora en l’extensió d’aquest projecte, que és pioner al Baix Llobregat.

Els col·laboradors acompanyen periòdicament un nen/a o un noi/a apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural. Està adreçat a infants i joves castellanoparlants i també de famílies d’origen estranger.

El Projecte Rossinyol cerca voluntaris a Esparreguera