Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

TOCC Dijous, 11 d'octubre de 2012

El Taller Ocupacional de Can Comelles celebra la seva festa dels 25 anys

El passat dissabte 22 de setembre el TOCC va celebrar els 25 anys a la plaça de Can Comelles i a les mateixes instal·lacions del centre i van assistir aproximadament 300 persones

L’acte va ser adreçat als usuaris, famílies, professionals, serveis vinculats, associacions de pares i mares i les autoritats de l’Ajuntament d’Esparreguera i dels ajuntaments d’Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca i Collbató.

L’organització del dia començar a les 6 de la tarda amb els parlaments, i va ser conduït per un professional del centre, el Sr. Jesús García.

El primer parlament va ser dels mateixos usuaris, representats per la Sra. Sílvia Cruz i el Sr. Bernat Pérez, que van explicar què significava per a ells venir al TOCC. Van destacar que el Taller el fan entre tots, que no és una escola, que s’hi guanyen cèntims amb el seu esforç i que s’ho passen molt bé fent les activitats amb els seus companys i monitors.

A continuació va parlar el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esparreguera, el Sr. Jordi Mestres, que va destacar el valor humà i la qualitat de vida que intenta aconseguir aquest servei per als seus vilatans i la importància de la inclusió a la comunitat de totes les persones.

Després va parlar el director del TOCC, el Sr. David Bicardí, que va recollir l’emoció de la història i del que suposa com a professionals aprendre cada dia de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ells sempre es converteixen en mestres dels professionals. Del valor del treball i de creure en el projecte i del futur.

Va continuar la Sra. Glòria Sedó, ceramista de la tercera generació d’una família de terrissaires d’Esparreguera, que ha permès conèixer als usuaris del TOCC com es treballa el fang i que juntament amb ells ha fet la placa commemorativa dels 25 anys que es va inaugurar poc després.

Per concloure els parlaments, l’alcalde d’Esparreguera, el Sr. Joan-Paül Udina i Tormo, va destacar l’espontaneïtat i la sinceritat dels usuaris a l’hora de connectar amb la seva realitat i de comunicar el que senten i volen. El valor del treball i de l’esforç, que és igual per a totes les persones. I que 25 anys són una part molt important de la vida d’una persona i, en aquest cas, d’una institució, per la qual cosa cal valorar el recorregut i el projecte de futur del TOCC, que és cosa de tots.

A continuació es va descobrir la placa commemorativa dels 25 anys del TOCC per part de l’alcalde i la usuària més antiga del taller i que segueix en actiu, la Sra. Maribel Fernández.

Com a fi de la primera part de l’acte a la plaça de Can Comelles, la Colla dels Castellers d’Esparreguera va carregar i descarregar amb gran èxit un pilar d’honor, i l’enxaneta va desplegar un petit cartell dels 25 anys del TOCC.

Després es van obrir les instal·lacions del TOCC per poder veure el centre. Es van estrenar dos vídeos especialment preparats per a l’acte. Un primer més històric i del recorregut, i un segon, més centrat en el dia a dia del TOCC. I es va fer un llibre de visites elaborat pels propis usuaris per poder recordar el dia. Ràdio Esparreguera va està present a l’acte fent entrevistes abans i després de la jornada i va acompanyar la celebració.

L’acte va concloure a 2/4 de 9 del vespre.

El Taller Ocupacional de Can Comelles celebra la seva festa dels 25 anys