Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dijous, 15 de novembre de 2012

90 persones assisteixen a la Classe pública de pronoms febles

El Servei Local de Català l’havia organitzat amb motiu de la II Setmana de la Llengua Catalana

Dimecres 7 de novembre gairebé una norantena de persones van acudir al Patronat Parroquial per assistir a la Classe pública de pronoms febles. Amb el lema “El més difícil de la gramàtica catalana explicada de la manera més fàcil” i al llarg d’una hora i mitja, la tècnica de Normalització Lingüística encarregada de l’àrea d’Ensenyament del Servei Local de Català d’Esparreguera Maria Romero va explicar els aspectes essencials de l’ortografia i la sintaxi dels pronoms febles, amb la participació activa del públic assistent.

La regidora de Política Lingüística Núria Valldeperas va donar la benvinguda a tots els assistents a l’acte i va encoratjar-los perquè segueixin aprenent els aspectes clau de la gramàtica catalana i perquè ampliïn coneixements sobre la llengua catalana.

A continuació, Thelma Estrella, membre de l’associació Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, va llegir el manifest de la Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera que porta per títol “Necessitem militants per la llengua, ara és l’hora de fer encara més feina” i que és una crida a ser més valents en l’ús i la defensa del català per a recuperar-ne l’autoestima, activar les bones actituds envers la llengua catalana i treballar per la cohesió de la nostra vila i país. Aquest manifest està dedicat a Martí Gasull, cofundador i ànima de la Plataforma per la Llengua mort recentment a l’Himàlaia.

Amb aquesta Classe pública de pronoms febles, es va demostrar que un aspecte de la gramàtica catalana sempre controvertit per part de l’alumnat pot ser de fàcil comprensió i assimilació, si s’explica bé i hi ha una actitud positiva envers el seu aprenentatge. A més, l’acte va servir per a mostrar com són les classes del dia a dia dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català d’Esparreguera, amb una excel·lent relació entre alumnes i professors i un bon clima de treball en equip i d’aprenentatge de la llengua, la identitat i la cultura catalanes.

La Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera és un cicle d’activitats organitzat conjuntament per la Regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català i diferents entitats de la vila, entre les quals destaca la Plataforma per la Llengua, el Col·lectiu Esparreguerí de Recerques, el Festival LOLA o La Passió. Enguany ha comptat amb un total de 14 activitats.

Activitat de la 2a Setmana de la Llengua