Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Educació, Política Lingüística Dimarts, 18 de desembre de 2012

Inaugurada la segona edició del Projecte Rossinyol

El passat dijous 13 de desembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Esparreguera, les regidories d’Ensenyament, de Nous Catalans i de Política Lingüística i el Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, van inaugurar públicament la segona edició del Projecte Rossinyol a la nostra vila

L’acte el van presidir els regidors Núria Valldeperas i Jordi Mestres, el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera i les tècniques municipals de Nous Catalans i Ensenyament. Va comptar amb l’assistència i la participació dels voluntaris (padrins), dels infants i adolescents apadrinats (fillols) i de les seves famílies i també dels centres educatius participants.

El Projecte Rossinyol és un programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi. Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel i a Suècia. A Catalunya, la Universitat de Girona n’ha estat la pionera i ha comptat amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Els col·laboradors acompanyen periòdicament un infant apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars, etc. Tot plegat es fa en llengua catalana i amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural.

La inscripció al Projecte Rossinyol està activa al llarg de tot el curs escolar 2012-2013, de manera que les persones interessades encara poden inscriure-s’hi adreçant-se en persona o per correu electrònic a les regidories d’Ensenyament o de Nous Catalans (ensenyament@esparreguera.cat i immigracio@esparreguera.cat, respectivament), ubicades a la planta baixa de l’edifici municipal de Can Pasqual.

Estarà actiu durant tot el curs escolar 2012-2013

Moment de l'acte