Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dilluns, 28 de gener de 2013

Esparreguera és el primer municipi on es pot visitar l’exposició itinerant “El tabac al descobert”

Dins del programa d’activitats de la regidoria de Salut Pública d’Esparreguera, des del 21 de gener fins l’1 de febrer es podrà visitar l’exposició itinerant “El tabac al descobert” (Sala d’Exposicions Municipal d’Esparreguera, carrer dels Arbres 38).

Aquesta exposició - promoguda pel Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona - vol prevenir el tabaquisme entre els joves de 12 a 14 anys, generar actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai. L'objectiu, doncs, és evitar o, si més no, retardar l'experimentació amb el tabac.

La població a la qual s'adreça són els nois de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum, o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc "I tu què en saps? Juga i descobreix-ho", on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible. La mostra també disposa d'una pàgina web des d'on es pot descarregar tot el material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

El regidor de Salut Pública, Eduard Prat, participa activament en la presentació i promoció d’aquesta exposició.

“El tabac al descobert”