Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Divendres, 22 de febrer de 2013

L’Institut El Cairat serà guardonat amb premi Reginó al centre d'educació secundària que ha destacat per haver impulsat l'interès en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat

L'Institut Català de les Dones participa en els Premis Recerca Jove amb el Premi Reginó al millor treball de recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat

Els premis CIRIT (Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica), ara Premis de Recerca Jove, són uns dels premis amb més prestigi al nostre país i que valoren l’esperit científic, promotor del canvi i la innovació. En el marc dels Premis Recerca Jove 2012, aquests premis inclouen el reconeixement per al centre d’educació secundària de Catalunya que hagi destacat per haver impulsat l’interès sobre les dones i les seves aportacions a la societat, i aquest és el premi Reginó.

El guardó consisteix en 2.500 € per al centre, que s'ha de destinar a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a equipament cientificodocent El nom del Premi reivindica la figura d’una de les primeres dones reconegudes pel seu treball científic. Reginó era una dona jueva de Barcelona a qui Pere III el Cerimoniós va autoritzar a practicar la medicina.

Com podem llegir a la pàgina de l’Institut Català de les Dones, el suport a la investigació de les dones i sobre les dones i la creació d’ajuts específics per als projectes que promouen la igualtat material de dones i homes faciliten l'eliminació de les discriminacions envers les dones, afavoreixen la millora de la seva situació en el camp de la recerca i contribueixen al coneixement de la perspectiva de gènere.

Recordem que el treball de recerca de secundària és un treball d’investigació que han de fer les i els alumnes de batxillerat, que equival a dos crèdits i representa el 10% de la qualificació final del batxillerat.

Felicitacions a tota la comunitat educativa i en especial aquells nois i noies que s’han mostrat interessats per aquests temes a l’hora de decidir la temàtica de la seva recerca!

Premi Reginó