Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dilluns, 4 de març de 2013

Manifest de l’Ajuntament d’Esparreguera del Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament d’Esparreguera ha escrit un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona d’aquest divendres, 8 de març

8 de març de 2013
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
Manifest de l’Ajuntament d’Esparreguera
“SUMANT TALENT”

El 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones, és un dia molt important en els afers de la nostra Vila, no només per retre homenatge a totes les dones que viuen aquí i a la resta del món, sinó per impulsar un missatge d’igualtat i de respecte, de tolerància i de justícia entre tots els homes i totes les dones. Les generacions que ens han precedit han fet molt de camí en aquest sentit, però encara queda molt per a fer i és la nostra responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes continuar treballant per aquests valors, basats en la igualtat i la justícia.

Des d’aquesta perspectiva, com sempre, aquest dia és una oportunitat per a reclamar i visibilitzar el lideratge i el talent de les nostres dones, sempre capdavanteres en els canvis, la cura i les millores de la nostra societat. Ara, més que mai, cal posar en valor aquest talent de les dones en tots els àmbits, perquè la vivència femenina aporta mirades diverses per atendre les diferents problemàtiques dels nous temps.

El món local és un escenari pròxim i idoni per a donar protagonisme a les dones, que, amb la seva feina i amb el seu compromís diari, aconsegueixen que cada dia estiguem més a prop d’una societat plenament igualitària i justa, on tothom pugui fer escoltar la seva veu i desenvolupar el seu projecte de vida.

Les dones, amb la seva voluntat, constància i fermesa, no només en el seu entorn familiar, sinó també en el context laboral i social, són, sens dubte, un puntal en el creixement i l’enriquiment de la ciutat. Per aquest motiu, des de la nostra administració, s’ha de fer un esforç per lluitar contra els entrebancs que encara existeixen en el si de la realitat femenina: la violència masclista, lacra obsoleta que atempta contra la dignitat de les persones, i la dificultat encara existent entre la conciliació de la vida familiar i laboral.

És per aquest motiu que, enguany, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones municipal fomentarà les accions en matèria d’igualtat que li són pròpies, amb la voluntat de prestar un servei pròxim i de qualitat per a tota la ciutadania d’Esparreguera, i sobretot per a aquelles dones que estiguin en una situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, un cop més, el 8 de març es donarà suport institucional als actes commemoratius que organitzen, per una banda, l’Associació de la Dona Activa a Can Pasqual, entitat municipal que desenvolupa una magnífica labor entorn a la dinamització i el suport a les dones d’Esparreguera; i, per altra banda, la Biblioteca Beat Domènec Castellet, a les 8 de la tarda, a Can Pasqual. Hi resten tots convidats.

Per acabar ens han de permetre exposar l’honor que significa per a l’Ajuntament d’Esparreguera donar aquest espai i aquest reconeixement tan merescut a totes les dones del municipi i de la resta del territori. Al consistori, hi ha diverses dones, i coneixen la dificultat que suposa créixer i fer créixer en una societat cada vegada més complexa i en una situació de crisi econòmica. Però també coneixen el coratge i la força que ens omple com a col·lectiu quan hem de lluitar per les millores de la nostra família, la pròpia en petit format i la gran com a comunitat global.

El proper 8 de març tornem a tenir una altra oportunitat de proclamar aquest talent i aquesta força i totes les dones, homes i institucions hem d’expressar el nostre compromís per una societat cada vegada més igualitària i justa.

Ajuntament d’Esparreguera
Esparreguera, 27 de febrer de 2013

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Il·lustració de l'Escola de la Dona (2013). Diputació de Barcelona