Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Educació, Política Lingüística Dimarts, 11 de juny de 2013

El Projecte Rossinyol clou la segona edició amb èxit notable de participació

22 esparreguerins han participat al llarg del curs en un projecte d’acompanyament d’un menor d’edat organitzat per l’Ajuntament

L’acte va ser presidit pels regidors Núria Valldeperas i Jordi Mestres i va comptar amb l’assistència i la participació dels voluntaris (padrins), dels infants i adolescents apadrinats (fillols) i de les seves famílies i també dels centres educatius participants.

El Projecte Rossinyol és un programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi. Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel i a Suècia.

Els col•laboradors acompanyen periòdicament un infant apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars, etc. Tot plegat es fa en llengua catalana i amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural. Sempre amb el suport dels centres escolars que han estat partícips.

Al llarg d’aquest curs s’ha assolit el nombre d’onze parelles i entre les quals hi ha infants autòctons i d’origen peruà, marroquí, polonès, colombià, pakistanès i ucraïnès. Donant resposta a alguns dels suggeriments dels padrins de l’any passat ara farà unes tres setmanes, el passat dissabte 18 de maig, es va celebrar la Trobada de germanor en la qual es va passar per diferents proves com encertar endevinalles sobre llengua, curiositats d’Esparreguera, es van aprendre diverses grafies i balls d’alguns dels països participants.

Seguint amb aquesta línia, ahir, dilluns 10 de juny es van ajuntar tots els components del projecte Rossinyol per tal de fer el tancament final aquest curs i una bona manera de fer-ho va ser a través d’una complerta avaluació per tal de poder incloure nous elements per la propera edició.

Tota persona interessada pot inscriure’s adreçant-se en persona o per correu electrònic a les regidories d’Ensenyament o de Nous Catalans (ensenyament@esparreguera.cat i immigracio@esparreguera.cat, respectivament), ubicades a la planta baixa de l’edifici municipal de Can Pasqual.

Segona edició del Projecte Russinyol