Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Participació Ciutadana Dimarts, 18 de juny de 2013

Accions de la Regidoria de Participació Ciutadana

La Regidoria treballa en establir les línies del Reglament de Participació, l’eina que ha de potenciar la implicació de la ciutadania

La Regidoria de Participació Ciutadana vol potenciar mecanismes efectius de participació ciutadana que siguin un pas més enllà que la simple delegació de la voluntat per un període de quatre anys mitjançant el vot a les eleccions.

La participació, com a principi inspirador de les noves formes de governança i de democràcia participativa ha de ser un element essencial en l’articulació dels ajuntaments, que com a administració més propera a la ciutadania és on aquesta pot implicar-s’hi més directament.

Actualment des de la regidoria es treballa en dos eixos principals. Un primer és el d’establir mecanismes àgils de resposta a les queixes i suggeriments que mitjançant diversos canals arriben a l’Ajuntament. Tot i ser conscients que no sempre es podrà actuar i donar solució a les qüestions que ens plantegin, cal donar resposta a qui la demani, i per tant que aquests canals de comunicació siguin bidireccionals.

El segon eix, que ha de ser el que integri l'anterior i vertebri els que sorgeixin en el futur, és el Reglament de Participació Ciutadana. Elaborar el reglament és una feina complexa que s’ha de treballar amb cura, ja que ha de ser l’eina que permeti articular els drets, els deures i els mecanismes de participació real i d'implicació dels veïns en la presa de les decisions sobre quin ha de ser el present i el futur que es vol per a Esparreguera.

Per assolir el major grau de participació caldrà la complicitat tothom: de la ciutadania, de les associacions de tots els àmbits i dels partits polítics. L’objectiu és que aquest sigui un projecte de tota la vila, i no només d’un govern o un partit concret.

Fins el moment s’ha estudiat experiències de participació ciutadana en altres municipis i els resultats que n’han obtingut, valorant quines sí i quines no es podrien aplicar a Esparreguera.

S’ha mantingut una reunió amb l’Oficina de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, que és un servei especialitzat que treballa transversalment en tots els àmbits del govern local amb l’objectiu de potenciar la màxima participació de la ciutadania en l’acció pública dels municipis. Aquest ens ha ofert el seu suport i assessorament per dur a terme aquest projecte.

Regidoria de Participació Ciutadana