Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Dimarts, 17 de setembre de 2013

La Fira d’artesania d’Esparreguera supera amb escreix totes les expectatives de participació

La Regidoria de Promoció Econòmica, amb col·laboració d’artesans d’Esparreguera i de poblacions veïnes a tocar del Massís de Montserrat, aconsegueixen un èxit notable de participació a la 7a edició de la fira dedicada a terrissers i ceramistes

Jaume Escudé, regidor de Promoció Econòmica, ha manifestat la seva satisfacció respecte a l’afluència de públic que dissabte 14 de setembre va omplir de gom a gom el carrer dels Arbres i la plaça de la Pagesia al superar amb escreix les expectatives acomplertes en les edicions anteriors.

En el marc de l’actuació de dinamització “Apassionats x...” aquesta setena edició de la fira va estar dedicada a terrissers i ceramistes com a reconeixement de l’esforç i la dedicació d’aquest artesanat. La seva empremta, aparentment oblidada en el temps, ha permès que a l’actualitat Esparreguera llueixi la denominació de Zona d’interès artesanal atorgada per la Generalitat de Catalunya per promoure arreu l’autenticitat de l’activitat artesana catalana.

A la jornada i per a donar suport als artesans es van realitzar 3 activitats paral·leles que van arrossegar molt públic: un “Tast de torn ceràmic” a càrrec de Ceràmiques Sedó i Terrisseria Encinas, en col•laboració amb Àngela Colls SL, en què van participar al voltant de 150 infants. Un taller de teixits de seients de boga a càrrec de l’Escola municipal d’arts plàstiques d’Esparreguera en què i un Tastet de productes hortícoles ecològics i xerrada sobre els seus beneficis a càrrec de l’Hort de Cal Sant i l’Hortet del Bruc.

L’objectiu de la fira de productors artesans és protegir les formes tradicionals de producció i potenciar la permanència d’oficis i activitats artesanes per aconseguir, entre tots, que aquestes no desapareguin. A més, la difusió de l’artesania n’augmenta la demanda, incrementa la producció i consolida aquesta fira en el calendari d’activitats lúdiques i culturals del territori, com a quedat de manifest aquest dissabte 14 de setembre.

Aquesta activitat compte amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona (BXMQ2013)

Fira d’artesania d’Esparreguera

La fira al carrer dels Arbres

La fira al carrer dels Arbres

Taller de teixits de seients amb boga

Tast de torn ceràmic