Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Educació, Policia Local Divendres, 27 de setembre de 2013

Comença la 5a edició del Projecte de civisme i convivència

La Policia Local i les regidories de Nous Catalans i d’Ensenyament faran tres tallers formatius sobre civisme i convivència en els que hi participaran els alumnes de 5è curs de primària de totes escoles de la vila

Aquest dimecres, 25 de setembre ha començat el Projecte de civisme i convivència que va dirigit als nois i noies de 10 i 11 anys, una etapa especialment sensible i receptiva en la conscienciació, consolidació i reforç de conceptes i valors. S’ha dissenyat des de la perspectiva de la ciutat, la vila, com a espai de relació comuna, regit per unes normes de convivència que faciliten la vida a la comunitat.

Es pretén reforçar en els destinataris els continguts transversals del currículum escolar relacionats amb el civisme i la convivència per tal de contribuir a la seva formació com a ciutadans responsables amb plena capacitat per a reconèixer i exercir els seus drets i deures.

Es fan tres tallers amb una durada conjunta de 8 hores per a cadascuna de les aules, que es duen a terme a la caserna de la Policia Local, a l’espai públic i a la mateixa escola.

El primer taller vol potenciar els hàbits i les actituds de respecte en els usos de l’espai públic, desenvolupar l’esperit crític vers les actituds incíviques i implicar els destinataris en el compromís de la bona gestió dels espais comuns i amb la promoció del civisme i la convivència.

En el segon taller es treballen els conceptes que ajuden a la construcció d’una identitat autònoma, que faciliten les relacions positives i que afavoreixen la resolució de conflictes quotidians des d’una perspectiva no adversarial.

Pel que fa al tercer taller, s’hi analitzen les conductes de risc en l’ús de les vies públiques, com a vianants, ciclistes i ocupants de vehicles a motor, alhora que es fomenta la comprensió de les normes i per què cal que siguin respectades.

5a Edició del Projecte de civisme i convivència