Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 23/09/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Dimarts, 1 d'octubre de 2013

La regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera commemora el Dia Internacional de la Gent Gran

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment

És un gran goig per la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera commemorar aquest Dia Internacional de la Gent Gran, sobretot després de portar dos anys donant suport a la gent gran d’Esparreguera i haver treballat colze a colze amb i per aquest col·lectiu.

En aquest sentit, es vol deixar constància que s’han recollit i es continuaran recollint molts i interessants coneixements al costat de la gent gran del nostre municipi. Han aportat la saviesa que es paeix amb el pas dels anys i han demostrat que són un col·lectiu de persones amb un gran potencial com a capital humà, que tant les administracions públiques com la resta de la societat han de saber valorar i aprofitar en el dia a dia.

Aquestes ganes de seguir vivint amb entusiasme i de continuar estant actius, presents en la vida social i política tot i les dificultats de l’edat, és una actitud admirable que s’ha de reconèixer i que ens ha de fer pensar en la necessitat imponderable d’integrar a les persones grans en la vida activa del municipi. Aquestes persones són un recurs d’experiència amb el temps lliure disponible per a participar i implicar-se en les dinàmiques de ciutat, fet que ens ha de fer pensar, per una banda en allò que poden aportar al teixit social com a col·lectiu de gent gran, però també, per altra banda, en quins recursos i serveis necessiten perquè puguem garantir la seva qualitat de vida com a ciutadans i ciutadanes d’Esparreguera.

Des d’aquesta perspectiva, les polítiques de foment de l’envelliment actiu, la vida saludable i l’autonomia personal són la via idònia per a donar suport a la gent gran del nostre municipi. Les activitats intergeneracionals, els espais lúdics, el treball en hàbits saludables, la formació i la informació, la protecció legal, la cobertura sanitària, etc., són aspectes a tenir en compte per aportar, des de l’administració pública, els recursos i serveis necessaris perquè la gent gran pugui gaudir d’una etapa de la seva vida plena d’oportunitats.

Des de la regidoria de la Gent Gran s’aprofita l’avinentesa d’aquesta commemoració del dia internacional de la gent gran per a manifestar l’interès en continuar donant un valor màxim a la presència i les activitats de les persones grans del municipi i, així mateix, seguir treballant en tots aquests aspectes indispensables per a garantir la qualitat de vida del col·lectiu de gent gran esparreguerí.

Dia Internacional de la Gent Gran