Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Promoció Econòmica Dijous, 31 d'octubre de 2013

La trajectòria ceramista de Glòria Trujillo i Sedó, distingida per la Generalitat amb el diploma i la insígnia de Mestra Artesana

Resolta amb èxit la petició de l’Ajuntament d’Esparreguera a la Comissió d’Artesania de Catalunya per al reconeixement de l’obra de la ceramista esparreguerina

El passat dijous 19 de setembre la Comissió Sectorial d’Artesania, reunida sota la presidència del director del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, va decidir atorgar el diploma de Mestra Artesana a l’esparreguerina Glòria Trujillo i Sedó en l’ofici de ceramista.

Amb aquest guardó, el Departament d’Empesa i Ocupació, a través del CCAM, reconeix la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió. A més, s’avaluen aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació, així com la incorporació de disseny, innovació i creativitat en el procés d’artesania.

En el cas de Glòria Trujillo i Sedó, la vocació sorgeix d’haver format part d’una família de terrissers i ceramistes amb més de tres generacions. El domini tècnic de l’ofici que mostren les seves obres, l’experiència adquirida i el mestratge exercit en escoles del municipi, la recerca de noves peces funcionals i l’adaptació de peces tradicionals del territori als nous temps i als nous usos la feien susceptible d’obtenir-lo de feia temps.

El dilluns 18 de novembre, l’entitat distingirà a 27 artesans catalans en un acte que es durà a terme al Palau de Pedralbes sota la presidència de l’Honorable Sr. Felip Puig i Godes, conseller d’Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya.

Com en edicions anteriors, els diplomes de Mestre Artesà compten amb la col·laboració directa de diversos artesans. D’una banda el paper en què s’imprimeixen els diplomes estan confeccionats per tallers artesans de paper. I de l’altra, la insígnia que es lliura a cada guardonat acompanyant el diploma sorgeix d’un concurs que es duu a terme entre els alumnes de les Escoles d’Arts i Oficis i Disseny de Catalunya que imparteixen un grau superior en Joieria.

Glòria Trujillo i Sedò, Mestra Artesana