Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Promoció Econòmica Dimarts, 19 de novembre de 2013

Lliurament del guardó de Mestre Artesana 2013 a la ceramista Glòria Trujillo i Sedó al Palau de Pedralbes

La família, juntament amb l’Alcalde d’Esparreguera i el regidor de Promoció Econòmica, acompanyen en aquest acte la ceramista esparreguerina

Ahir dilluns 18 de novembre, en un acte presidit per l’Honorable Sr. Felip Puig i Godes, conseller d’Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya, es va distingir amb el guardó de Mestre Artesana corresponent a l’any 2013 a l’esparreguerina Glòria Sedó i Trujillo. En representació de l’Ajuntament d’Esparreguera hi van assistir l’alcalde, Joan-Paül Udina, i el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escudé.

Amb aquest guardó, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, reconeix la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge.

Amb l’acte d’ahir al Palau de Pedralbes es conclou un expedient iniciat a mitjans de 2012 en què l’Ajuntament d’Esparreguera va instar a varis artesans a presentar-se als premis en el marc de la promoció de l’activitat artesans al municipi, per activar-ne el valor artesanal i potenciar el seu rendiment, consolidant la contemporaneïtat dels seus oficis i com a actuació per a consolidar la denominació d’Esparreguera Zona d’Interès Artesanal, concedida per la Generalitat gràcies a l’ofici de terrissers i ceramistes.

L’Ajuntament es congratula d’aquest reconeixement que premia la trajectòria de l’homenatjada i, de retruc, a l’obrador familiar Ceràmiques Sedó, iniciat l’any 1940 pel seu avi, n’Enric Sedó, i que ha perllongat en el temps la seva la tasca de conservació d’elements de terrisseria antiga, i ha portat a terme diferents actuacions pedagògiques i de divulgació en el decurs dels anys, tant a centres d’ensenyament com als espectadors de La Passió de cada temporada. Es dóna el fet coincident que l’any 2009 el pare de la guardonada, en Feliu Trujillo, també va ser reconegut amb aquesta distinció.

En el mateix acte es van guardonar 27 artesans catalans amb el lliurament d’un diploma de paper fet a mà amb mètodes tradicionals i una insígnia única anomenada “Signar” dissenyada per Laura Paglieri, alumna de l’Escola d’Art del Treball i guanyadora del concurs de la insígnia Mestre Artesà de 2013. La peça mostra el pas de la rigidesa automatitzada a la signatura personalitzada del mestres creant el seu propi codi artesà. La insígnia anava dins d’una capsa dissenyada per Marisa Tomás, alumna de l’Escola d’Art del Treball.

L’acte es va celebrar a les 7 de la tarda al Palau de Pedralbes i també va comptar amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general de Comerç, Josep Maria Recasens i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez.

Acte de lliurament del diploma

Acte de lliurament del diploma

Acte de lliurament del diploma

Acte de lliurament del diploma