Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 05/07/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran, Política Lingüística Dimecres, 5 de març de 2014

La Residència Municipal de Can Comelles s’afegeix al Voluntariat per la llengua

Inaugurat el programa amb sis avis i tres aprenentes amb l’assistència de les regidories implicades i el Servei Local de Català d'Esparreguera

El dimarts 4 de març es va inaugurar el Voluntariat per la llengua a la Residència Municipal de Can Comelles d’Esparreguera amb un acte encapçalat per les regidores de la Gent Gran, Maria Jorba, i de Política Lingüística, Núria Valldeperas, la directora del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Imma Pagès i el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Marc Piera.

L’acte es va dur a terme a la sala noble de la residència d’avis i va comptar amb l’assistència de tots els residents. Es parlaments es van centrar a destacar el paper actiu dels avis en la transmissió i el manteniment de la llengua durant tota la seva vida, i ara, també, amb els aprenents del Voluntariat per la llengua, amb els quals poden fer una feina important de fer estimar el català i compartir-lo amb els nouvinguts. En acabat, es van presentar les parelles lingüístiques.

Les converses es duran a terme en grups de tres persones: dos avis catalanoparlants, els voluntaris, que faran conversa amb una aprenenta. Els 6 avis implicats són esparreguerins de tota la vida i les 3 aprenentes són alumnes del Servei Local de Català d’Esparreguera procedents de l’Argentina, Colòmbia i el Perú.

L’adaptació del programa Voluntariat per la llengua a la Residència Municipal de Can Comelles ha estat possible gràcies al paper fonamental de l’educadora en pràctiques Francesca Parisi, que ha coordinat els tècnics municipals de les regidories implicades, amb les quals el Servei Local de Català d’Esparreguera ha coorganitzat l’activitat.

Voluntaris per la Llengua a Can Comelles