Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/05/2019
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Divendres, 16 de maig de 2014

Nou rècord de participació del 8è. Dictat Català d’Esparreguera

La guanyadora ha estat alumna dels cursos de català per a adults i voluntària per la llengua

Amb motiu de la Quarta Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera, el passat dilluns 28 d’abril va tenir lloc a la Biblioteca Municipal L’Ateneu la vuitena edició del Dictat Català d'Esparreguera, amb un nou rècord de participació: 112 concursants.

L’acte el va presidir la directora del CNL Ca n’Ametller, Imma Pagès i Valls, i el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Marc Piera. La tècnica de Normalització Lingüística d’Esparreguera Maria Romero, professora dels cursos de català per a adults, va dictar a tots els assistents un text que havia romàs en secret fins al mateix moment del dictat. També van presidir el 8è. Dictat el coordinador d’Ensenyament del CNL, Ramon Font, i un representant de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, Jaume Soldevila.

L’acte va comptar amb una nodrida presència de professors i alumnes dels Instituts El Cairat i El Castell d’Esparreguera, que van animar els alumnes de Batxillerat a provar sort. Es dóna el cas que entre els premiats hi havia alumnes dels centres i la mateixa directora de l’Institut El Castell.

El Servei Local de Català d’Esparreguera va voler retre homenatge Francesc Candel (1925-2007) afegint-se a tots els actes organitzats en l’Any Candel, amb motiu del 50è. aniversari de la publicació del llibre Els altres catalans (1964). Per això, va proposar el joc d’endevinar l’ortografia correcta de les 117 paraules del text (la puntuació es dictava), que era un fragment extret del capítol “Sobre l’idioma català” del mateix llibre (vegeu el text al document adjunt).

La correcció del text va anar a càrrec una altra vegada del Jurat format per tècnics de Normalització Lingüística del CNL Ca n’Ametller.

El primer premi és un viatge a l’Alguer (Sardenya) de cap de setmana per a dues persones i la resta de premis són una subscripció gratuïta durant tot un any a la revista local 777 Comunica o bé a qualsevol revista associada a l’APPEC. En el cas de la Categoria Especial d’Alumnes dels Cursos de Català per a Adults, es va regalar un exemplar del Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i una subscripció gratuïta a una revista en català. La Pastisseria Cal Ferran del carrer de Sant Joan també es va voler afegir als premis, amb uns vals per a un berenar.

Els 24 guanyadors, que van rebre els premis el dimecres 30 d’abril en un acte presidit per la regidora de Política Lingüística Núria Valldeperas, són:

1r. premi: Maria Teresa Prats i Margalef
Categoria especial Alumne dels cursos de català per a adults del SLC d’Esparreguera 2013-2014: Mònica Miguel i Ortiz
2n. premi: Carme Rabadán i Ruiz
3r. premi: Roser París i Prats
4t. premi: Núria Canals i Vendrell i Albert Gobern i Canals
5è. premi: Roser Alavedra i Carmona, Yeray Gómez i Esquinas, Montserrat Roig i Gelabert, Noèlia Sanahuja i Cobacho i Jacob Trepat i Borecka
6è. premi: M. Carmen Andrés i Gallardo, Lurdes Boladeras i Fernàndez, Anna Llopart i Mestres, Chloé Nicolau i Alba, Joan Raventós i Triviño i Laia Serra i Prats
7è. premi: Miquel Altadill i Rovira, Josep Maria Barrau i Viñas i Mariano Pascual i Aranda
8è. premi: Roger Conesa i Ribas, Paula Garcia i Matas, Pol Valldeperas i Prats i Marta Viñals i Garre

El Dictat Català d’Esparreguera és una activitat coorganitzada per la Regidoria de Política Lingüística, el SLC d’Esparreguera i la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera. Hi col·laboren la revista local 777 Comunica, l’APPEC i l’agència de viatges Terres Llunyanes d’Esparreguera.

Àlbums de fotografies dels actes:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.741172345905684.1073741847.279336358755954&type=1

Per a més informació:
www.facebook.com/media/set/?set=a.740038002685785.1073741846.279336358755954&type=1

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

8è. Dictat Català d’Esparreguera