Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Divendres, 16 de maig de 2014

130 persones assisteixen a la Classe Pública de la Dièresi a Esparreguera

Va ser un acte organitzat amb motiu de la IV Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera

La Quarta Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera va cloure els actes dimecres 30 d’abril amb una gran sorpresa, quan 130 persones van acudir a la sala d’actes de la nova Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, ubicada a la plaça d’Antoni Nin i Escudé, per assistir a la Classe Pública de la Dièresi, fet que va trencar totes les previsions.

Amb el lema “Dominem la nostra llengua” i en el marc dels anys literaris Candel i Vinyoli, al llarg d’una hora, la tècnica de Normalització Lingüística encarregada de l’àrea d’Ensenyament del Servei Local de Català d’Esparreguera Maria Romero va explicar com accentuar i col·locar la dièresi, amb la participació activa del públic assistent.

La regidora de Política Lingüística, Núria Valldeperas, va encapçalar l’acte i, conjuntament amb el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Marc Piera, van presentar la Classe Pública de la Dièresi, que va comptar amb una nombrosa assistència de ciutadans de la vila i d’alumnes de secundària dels instituts El Cairat i El Castell d’Esparreguera.

D’aquesta manera, es va demostrar que un aspecte de l’ortografia catalana no sempre fàcil per als alumnes dels cursos pot ser de fàcil comprensió i assimilació, si s’explica bé i hi ha una actitud positiva envers el seu aprenentatge. A més, l’acte va servir per a mostrar com són les classes del dia a dia dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català d’Esparreguera, amb una excel·lent relació entre alumnes i professors i un bon clima de treball en equip i d’aprenentatge de la llengua, la identitat i la cultura catalanes.

La Quarta Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera és un cicle d’activitats organitzat conjuntament per la Regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català i diferents entitats de la vila, entre les quals destaca la Plataforma per la Llengua i la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

Per a més informació:
www.facebook.com/media/set/?set=a.741175765905342.1073741848.279336358755954&type=1

Classe Pública de la Dièresi a Esparreguera