Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 28/11/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Societat Dilluns, 8 de setembre de 2014

Inauguració de la Biblioteca Municipal L'Ateneu

Divendres 5 de setembre va tenir lloc l’acte d’inauguració de la Biblioteca Municipal L’Ateneu i també de la plaça d’Antoni Nin i Escudé

L’acte d’inauguració va ser presidit per l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, acompanyat del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, del director general d’Arxius, Biblioteques i Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma, i dels exalcaldes d’Esparreguera Xavier Sitjà i Francesca Fosalba.

La biblioteca està ubicada on hi havia l'antic teatre de l'Ateneu i ja va entrar en funcionament el passat mes de febrer substituint l'antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet, que havia donat servei durant 75 anys. Es tracta d'un edifici de nova planta semisoterrat de 1.895 metres quadrats útils, obra de l'arquitecte José Manuel Quiñoa, que acull la biblioteca i, properament, l'arxiu municipal. Té tres plantes i està configurat de manera que cada una té com a mínim un pati d'entrada de llum natural. Inclou una sala polivalent, que té un accés independent, així com també l'arxiu municipal i la zona de treball intern.

L'equipament ofereix un fons inicial de 32.750 documents, entre els quals hi ha 27.300 llibres i 5.450 documents audiovisuals. També té 105 subscripcions a diaris i revistes. La biblioteca està oberta al públic 35 hores i mitja setmanals.

En el seu parlament, l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, va destacar que "Tenim una magnífica biblioteca dotada de les darreres tecnologies per donar l’oportunitat a tots els nostres ciutadans d’enriquir els seus coneixements o d’ocupar el seu temps de lleure sempre que vulguin". També va expressar "Aprofitem-la, doncs, i continuem com aquests primers sis mesos, esprement l’elixir cultural d’aquesta instal·lació que ens farà, de ben segur, més cultes i, per tant, millors persones. Utilitzem aquesta magnífica instal·lació i també tinguem-ne cura perquè pugui ser per molts anys un referent en la cultura d’Esparreguera."

Així mateix, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va manifestar que «Amb l'obertura de la nova biblioteca de l'Ateneu, Esparreguera reforça el paper dinamitzador i de referència en la vida del municipi, ja que es dota d'un espai i de recursos tecnològics que faran més eficaç i assequible el servei bibliotecari».

La Biblioteca Municipal L’Ateneu forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que està integrada per 219 biblioteques i 9 bibliobusos. Aquests equipaments treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l'accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

Juntament amb la biblioteca, també es va inaugurar la plaça d'Antoni Nin i Escudé, on s'ubica l'equipament. Antoni Nin i Escudé va néixer a Esparreguera el 5 de maig de 1899 i va morir afusellat al Camp de la Bóta el 25 d’octubre de 1939. Vivia al carrer de les Hortes. I va ser l’últim president de l’Ateneu. Segons declaracions seves, no era un càrrec polític, ja que considerava l’Ateneu com una entitat cultural.

Prèviament a l'acte, l’alcalde i membres de la corporació municipal es van reunir amb el president de la Diputació de Barcelona i el director general d’Arxius, Biblioteques i Patrimoni de la Generalitat, a l'Ajuntament, i van signar el Llibre d'Honor.

Salvador Esteve i Joan-Paül Udina, tallant la cinta inaugural.

Salvador Esteve durant la visita a les instal·lacions.