Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dimarts, 14 d'octubre de 2014

800 joves d’Esparreguera canvien de marxa

Els estudiants han assistit a una activitat educativa que alerta sobre les conseqüències dels accidents de trànsit

Més de 800 alumnes de 3r. i 4t. d’ESO i de Batxillerat d’Esparreguera dels instituts El Castell i El Cairat i de l’Escola Cooperativa El Puig han assistit aquest dimecres 8 d’octubre a una representació a la sala gran del Teatre de La Passió que alerta sobre les conseqüències dels accidents de trànsit, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Paül Udina, i de la regidora d’Ensenyament, Núria Valldeperas.

L’activitat educativa anomenada Canvi de Marxa és impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i té el suport del Servei Català de Trànsit, la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local d’Esparreguera. Té com a objectiu conscienciar els joves de 14 a 18 anys sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit i fomentar-los conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

El nom Canvi de Marxa apel·la a la moderació dels joves, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica el que està veient.

Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han explicat la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident.

Així mateix, també s’ha tingut el testimoni real d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, han mostrat les conseqüències que tenen els accidents per als mateixos afectats i per a les persones més pròximes.

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin de base d’un treball escolar posterior més exhaustiu per part dels professors i dels alumnes que hi participen, especialment a l’hora de prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga o l’excessiva laxitud dins del vehicle.

A més, també volen promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.

A l’acte, que s’ha fet per primera vegada a la comarca, hi ha assistit l’alcalde d’Esparreguera, Joan Paül Udina, la regidora d’Ensenyament, Núria Valldeperas, regidors i caps de policies locals de municipis de l’entorn, els caps del cos de Bombers de la Generalitat del nostre àmbit territorial i responsables dels Mossos d’Esquadra.

800 joves d'Esparreguera

Canvien de marxa