Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 19/04/2019
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dimarts, 21 d'octubre de 2014

El primer Club de Lectura Juvenil de la història d’Esparreguera comença a la Biblioteca

La Regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català, la Plataforma per la Llengua i els tres instituts de la vila hi col·laboren

El dilluns 20 d’octubre s’ha inaugurat el primer Club de Lectura Juvenil que s’organitza a Esparreguera des de la Biblioteca Municipal L’Ateneu amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català, la Plataforma per la Llengua i els tres centres de secundària de la vila: l’Escola Cooperativa El Puig, l’Institut El Cairat i l’Institut El Castell.

El filòleg esparreguerí Marc Piera serà el moderador d’aquest primer Club de Lectura Juvenil d’Esparreguera, en el qual es llegiran 7 llibres escrits o traduïts al català al llarg del curs escolar 2014-2015.

El Club de Lectura Juvenil és una activitat adreçada als estudiants de 3r. i 4t. d’ESO que tenen l’hàbit de llegir o la inquietud per descobrir noves lectures. Mitjançant la lectura d’un llibre pensat per als seus gustos, que es fa a casa, posteriorment, a l’espai habilitat de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, es fa una tertúlia moderada que permet llegir i enraonar en català.

La lectura és una de les habilitats comunicatives bàsiques a l'hora de consolidar l'aprenentatge d'una llengua i d’ampliar coneixements culturals, lingüístics i de tota mena. Per això, des de l’Ajuntament d’Esparreguera s’ha cregut molt important que, des de les classes dels instituts, però també des de les institucions i les entitats implicades en l’ensenyament, la cultura i la defensa de la llengua es facin veure als joves aquests avantatges i que n'incentivin la pràctica.

Es considera, a més, que la posada en comú dels llibres llegits permet crear unes relacions interpersonals en llengua catalana que en potencien l’ús social en aquest sector tan vital per a la normalització lingüística com és el jovent.

Els joves interessats a formar part del primer Club de Lectura Juvenil que s’organitza a Esparreguera s’han d’inscriure directament a la Biblioteca Municipal (per correu electrònic a b.esparreguera@diba.cat o bé al telèfon 93 777 13 39).

Club de Lectura Juvenil