Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Dimecres, 29 d'octubre de 2014

Bona acollida de la sessió grupal de les cooperatives

Més d’una desena de ciutadans van participar en la sessió grupal sobre les cooperatives organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera juntament amb l’Escola empresarial cooperatives, SCCL (APOSTA), el dijous 23 d’octubre a Can Pasqual

Aquesta sessió es va desenvolupar en el marc de cooperació publico privada, promoguda pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

L’acte, adreçat a persones inscrites a l’atur, emprenedores, professionals i empreses, cercava com a objectiu presentar les cooperatives com a model d’empresa per a sortir de l’atur. Va començar amb la projecció del vídeo “Les cooperatives a Esparreguera” a càrrec del Sr. Valentí Muset que als anys 50 junt amb quatre esparreguerins més, van formar part d’una cooperativa de la construcció a Esparreguera. Amb aquest vídeo, d’una manera emotiva, va recuperar la memòria del que les cooperatives van representar per al creixement de l’Esparreguera d’aquells anys.

A continuació, Joan Costa Borràs, per part d’APOSTA, va donar les claus per a emprendre de forma col•laborativa, posant èmfasi en el concepte de treball col·lectiu compartint valors, la importància de l’equip promotor i les cooperatives com a model d’empresa del segle XXI.

La sessió va comptar amb l’aportació de l’Ajuntament de Vallirana, referent en l’àmbit del foment del treball cooperatiu, representats per la coordinadora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, la Sra. Anna Busquet i el tècnic d’Empresa, el Sr. Víctor Álvarez. Ambdós van exposar el projecte “Entra al cercle de l’autoocupació: fes cooperativa!” planificat per a donar resposta a la situació d’atur continuat i les dificultats de moltes persones, aturades de llarga durada, i les seves dificultats per a incorporar-se de nou al mercat laboral. Aquest projecte començat el 2013 va aconseguir la constitució de 5 cooperatives que ofereixen serveis de nova creació en sectors estratègics del municipi.

L’objectiu primordial d’aquest tipus d’actuacions rau a oferir noves vies per a sortir de l’atur aprofitant pràctiques innovadores en els àmbits societari i empresarial protagonitzades per empreses d’economia cooperativa. Un altre objectiu és facilitar l’apropament al cooperativisme per primera vegada a aquelles persones que coneixen poc el moviment cooperatiu com a protagonista de nombroses experiències innovadores en àmbits tan diversos com la salut, el comerç, la cultura, els serveis socials, les energies renovables, el medi ambient o la inserció laboral, entre d’altres.

La fórmula empresarial cooperativa s’adequa perfectament a les noves exigències del mercat global, posant a l’abast de les persones models d’organització empresarial propis del segle XXI.

Sessió grupal sobre les cooperatives