Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 24/02/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dimecres, 11 de febrer de 2015

Es presenta el llibre Esparreguera capital de Catalunya durant 92 dies l’any 1821

L’acte es va celebrar el passat divendres 6 de febrer a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal l’Ateneu

L’autor esparreguerí Josep Puig i Jorba presenta el llibre, com a colofó de la feina duta a terme, a nivell individual, durant quaranta anys. Hi presenta documents inèdits que demostren que el govern català es va instal·lar a la nostra vila durant 92 dies de l’any 1821, quan Barcelona va quedar aïllada a causa de la febre groga.

Aquest fet destacable que va marcar la història del poble i del país era força desconegut, i ara, amb el llibre, s’ha volgut fer conèixer a tothom, amb proves fefaents que així va ser.

El divendres 6 de febrer es va presentar el llibre Esparreguera capital de Catalunya durant 92 dies l’any 1821, publicat conjuntament per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Esparreguera, a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal l’Ateneu, en un acte molt emotiu.

La presentació del llibre de l’esparreguerí Josep Puig i Jorba va anar a càrrec del president de la Diputació, Salvador Esteve, i de l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina.

L’expectació va fer omplir la sala d’actes de la biblioteca, amb més de 170 persones, i que s’exhaurissin els llibres posats a la venda.

L’alcalde d’Esparreguera, al final de l’acte, va fer entrega d’uns quants exemplars del llibre a totes les escoles i instituts de la vila, amb la voluntat que aquest fet s’afegeixi als continguts pedagògics, i a algunes entitats esparreguerines, com també a l’Arxiu i a la Biblioteca Municipals, on es farà l’excepció de tenir-ne més de dos exemplars perquè els vilatans d’Esparreguera els puguin agafar en préstec.

Presentació del llibre

Arribada de les autoritats a la biblioteca