Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 27/09/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística, Polítiques d'Igualtat, Urbanisme Dilluns, 23 de febrer de 2015

El Voluntariat per la llengua s'amplia al Mas d'en Gall

Un grup de veïns faran trobades de conversa al Casal El Brullot

El proppassat dijous 19 de febrer s’ha inaugurat la primera edició del Voluntariat per la llengua al barri del Mas d’en Gall, que s’inclou dins de la 12a. edició a Esparreguera d’aquest programa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La inauguració ha anat a càrrec de Núria Valldeperas, regidora de Política Lingüística, i de Maria Jorba, regidora de Polítiques d’igualtat i Gent Gran, que han destacat el paper dinamitzador que tindrà aquest programa al barri pel que fa a l’extensió de l’ús social del català i a l’aprofundiment del coneixement entre els veïns. També hi han estat presents la tècnica de de Polítiques d’igualtat i Gent Gran, Victòria Debès, i el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Marc Piera.

L’extensió d’aquest programa al Mas d’en Gall ha estat possible gràcies al Pla de Barris, que s’hi està implementant des del 2008 i que depèn de les regidories d’Urbanisme i de Serveis Socials, al president de l’associació de Veïns del Mas d’en Gall, Manuel Sánchez, que ha fet de portaveu de les demandes dels veïns, i a la coordinació que n’ha fet el Servei Local de Català d’Esparreguera.

També hi ha tingut un paper fonamental en aquest procés d’organització la veïna del barri i participant molt activa del Voluntariat per la llengua, Carme Llinarès i Ceballa, que ha fet de catalitzadora de les demandes dels veïns i que s’ha prestat a ampliar aquest programa al Mas d’en Gall i constituir, així, la primera parella lingüística d’aquest barri.

Una desena de persones en total es trobaran un cop per setmana durant 10 setmanes al local del Casal El Brullot i faran conversa en català les tardes de dilluns i dijous, entre 2/4 de 6 i 2/4 de 7.

El Voluntariat per la llengua s'amplia al Mas d'en Gall