Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 23/01/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Educació, Policia Local Dimecres, 6 de maig de 2015

Els 260 alumnes de 5è. de primària de totes les escoles d'Esparreguera han assistit als tallers de civisme i convivència del curs 2014-2015

Els tallers volen promoure i reforçar els valors de la convivència, el compromís amb els bons usos dels espais i dels béns de domini públic i reforçar les habilitats i les estratègies per a la resolució de conflictes

El passat dimecres 29 d’abril es fa fer la darrera de les sessions dels Tallers de civisme i convivència del curs escolar 2014-2015. Enguany hi han participat els 260 alumnes de 5è. curs de primària de totes les escoles d’Esparreguera.

El projecte formatiu es duu a terme en tres sessions per a cadascuna de les escoles, la primera de les quals té com a objectiu reforçar la interiorització d’hàbits i actituds de respecte per a un bon ús dels espais públics i fomentar la comprensió de l’ordenança de civisme i convivència per a prevenir actituds incíviques.

El segon taller aborda la convivència entre iguals i planteja, mitjançant dinàmiques de grup, conceptes bàsics de convivència i tolerància amb la finalitat de fomentar el reconeixement i el respecte vers l’altre i la construcció positiva de la pròpia identitat.

A l’última sessió s’aborda el civisme des de la perspectiva de la mobilitat per tal de minimitzar les conductes de risc i augmentar les mesures d’autoprotecció com a vianants, conductors de bicicleta o passatgers de vehicles.

Aquesta activitat, que impulsa la Policia Local amb la col·laboració de les regidories d’Ensenyament i de Nous Catalans s’ha fet per sisè any consecutiu i ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Les enquestes de valoració de les sessions que fan els mestres en acabar cadascun dels tallers indiquen que les sessions i les activitats s’han valorat com a molt satisfactòries en la majoria dels casos.

Es pot descarregar el contingut del projecte des del web de l’Ajuntament d’Esparreguera a:
http://www.esparreguera.cat/policia/civisme_i_convivencia.html

Tallers de civisme i convivència del curs 2014-2015.