Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Divendres, 8 de maig de 2015

La Policia Local rep formació sobre mediació ciutadana i eines de comunicació per a la gestió del conflicte en l'àmbit de la convivència

En els tallers s’ha abordat la col·laboració i la recerca comuna de solucions cooperades com a eina per al tractament positiu del conflicte

El dimecres 6 de maig, quinze policies locals, la cap de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i la tècnica d’Immigració de l’Ajuntament d’Esparreguera han participat en la segona sessió del Taller de sensibilització de mediació ciutadana que ha impartit Javier Wilhelm, de l’equip del Servei de Mediació Comunitària Itinerant de la Diputació de Barcelona.

En les dues jornades s’han abordat els valors propis de la cultura de la pau: la convivència, el respecte a la diversitat, la comunicació assertiva, la igualtat, la col·laboració i la recerca comuna de solucions cooperades davant els conflictes, que estan sempre presents en els processos de mediació.

Alhora, s’ha explicat que el conflicte és inherent a les relacions humanes i moltes situacions conflictives són conseqüència de la manca de diàleg i de la por i la inseguretat davant la novetat i el canvi. A més, en el tractament tradicional del conflicte, els implicats no sempre assumeixen el seu paper de ciutadans actius i esperen que la resolució els vingui donada per un tercer.

En aquest sentit, la mediació promou instruments que faciliten que les parts puguin parlar, escoltar-se i arribar a punts d'acord i compromís mutu, afavorint la seva coresponsabilitat.

Aquest tipus de formació aporta als agents de la Policia Local recursos per a poder ajudar als ciutadans a resoldre els seus conflictes des d’una perspectiva diferent a l’exclusivament normativa, des d’una òptica positiva de diàleg entre les parts.

Mediació ciutadana i eines de comunicació per a la gestió del conflicte en l'àmbit de la convivència.