Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç, Política Lingüística Dilluns, 6 de juliol de 2015

100 establiments comercials adherits al Voluntariat per la llengua a Esparreguera

Aquest centenar de comerços esparreguerins, que inclouen totes les parades del Mercat Municipal, es comprometen a atendre en català i a posar-lo en pràctica amb els seus clients

El Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, acaba d’ampliar en 34 el nombre de comerços adherits al Voluntariat per la llengua, per la qual cosa ja són 100 els establiments comercials involucrats en aquest programa a la nostra vila.

Aquests establiments comercials es comprometen a atendre en català la seva clientela i a parlar-lo amb els clients que facin aquesta tria lingüística. Per a això, s’identifiquen amb un adhesiu visible de color verd perquè els clients sàpiguen que compten amb aquest suport malgrat que no parlin català perfectament.

L’ampliació del nombre d’establiments adherits al Voluntariat per la llengua ha estat possible gràcies a la col•laboració amb el Departament de Comerç de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Amb aquesta incorporació, el responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera i tècnic de Normalització Lingüística, Marc Piera, destaca el reforç de l’ús social del català a la vila, gràcies al petit comerç, i l’ampliació d’una àmplia xarxa comercial que aposta per l’atenció en català, no només aplicant la Llei de política lingüística, sinó, a més a més, com a signe de qualitat i de modernitat. Perquè això sigui efectiu, Marc Piera aconsella els ciutadans a entrar als comerços saludant en català i dient la primera frase en la nostra llengua.

Dels 34 comerços nous hi ha totes les parades del Mercat Municipal d’Esparreguera, que inclouen la Cansaladeria Xarcuteria Àngels García, la Cansaladeria Xarcuteria Àngels Vidal, la Carnisseria Girós-Durich, la Carnisseria Marga Escriu, la Carnisseria Núria El Bon Tall, la Carnisseria Ramon Guillemat, El Forn del Poble, la Fruiteria Antonio López Pereda, Fruites i Verdures Àngels, Menuts Ramon Guillemat, Núria-Josep Carnisseria, la Peixateria Gemma, Peixos i Marisc Luz Mary i Rafa, Pesca Salada Esparreguera, la Polleria Maria Soler, la Polleria Mònica Illán i la Xarcuteria Sisco.

Els altres 17 nous comerços esparreguerins són: la Cafeteria El Tabal, Ceràmiques Sedó, Congelats Galceran, Espiral 108 Teràpies Naturals, la Farmàcia Sant Joan, Flors Maria Teresa, el Forn de Pa Verdaguer, Gestió AB, JM Moda, La Carme de les Bates, L’Illa, L’Illa Regals, Pick’ments, el Restaurant Lâl, el Restaurant Sant Jordi; Viatjar, Beure i Menjar SL (agència de viatges Terres Llunyanes); i Xics.

A Esparreguera aquests 100 comerços adherits al Voluntariat per la llengua representen una xifra molt alta que s’ha anat actualitzant des del 2006. En tot aquest període de temps s’hi han arribat a adherir fins a 130 establiments d’Esparreguera. A Catalunya, en aquests moments, hi ha més de 3.000 establiments col·laboradors, els quals, a més d’atendre la clientela en català, ajuden a practicar-lo.

Per a més informació:
http://vxl.cat/establiments

Comerç adherit al Voluntariat