Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 23/09/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dijous, 3 de desembre de 2015

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat commemora el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L’acte va comptar amb la col·laboració dels dos centres d’Educació Secundària, l’Associació de la Dona Activa d’Esparreguera, l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera, la comissió de la dona Mas d’en Gall i els alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa

El dimecres 25 de novembre va tenir lloc l’acte central de la commemoració d’aquesta jornada al Centre Dual amb un gran èxit de públic assistent.

Els alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut El Castell van començar l’acte amb la interpretació de dos temes musicals relacionats amb la violència de gènere. A continuació, l’Institut El Cairat va presentar dos vídeos fets per alumnes del centre. També van fer la lectura d’un text premiat a la convocatòria de relats contra la violència de gènere que organitza anualment l’espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona. Per acabar aquesta primera part de l’acte, van fer una representació sobre el circuit de la violència de gènere, preparat per un grup d’alumnes de primer d’ESO.

Les entitats van col·laborar amb la lectura de diversos textos. Es va fer també la presentació del díptic Coneix, Detecta, Actua, amb l’objectiu de facilitar tant a les víctimes de violència com a les persones de l’entorn el reconeixement d’aquesta situació.

L’acte es va tancar amb la interpretació de diverses peces musicals per part d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa, l’encesa d’espelmes en memòria de les víctimes i la lectura del manifest institucional per part de la regidora Maria Mas Borràs.

Aquest ha estat l’acte central de la commemoració d’enguany. Al llarg de la setmana s’han dut a terme al municipi d’Esparreguera altres activitats amb el mateix propòsit: el dimarts 24 de novembre, al Mas d’en Gall, es van fer els Contes per la igualtat de gènere: Jo vull ser; el dijous 26 de novembre, l’emissió de dos programes especials a Ràdio Esparreguera: A fons, sobre la violència de gènere, i Escairats, dedicat als tallers de prevenció que es duen a terme als centres d’ensenyament de primària i de secundària del municipi; i el dilluns 30 de novembre, a la biblioteca, la xerrada Dones i discriminació als països empobrits.

L'ectura del manifest institucional

Interpretació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa

Interpretació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa