Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

TOCC Dilluns, 14 de desembre de 2015

El Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) de l’Ajuntament d’Esparreguera es fa ressò del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El TOCC es vol fer ressò de la campanya conjunta que ha impulsat COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb discapacitat intel·lectual), així com el manifest elaborat pel Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya), que porta el lema “Perquè els drets de les persones són primer”, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es va celebrar el passat 3 de desembre

Aquestes entitats referents a Catalunya manifesten la por que cada dia hi hagi menys oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual, atesa la situació actual d’ajustos i en un context de crisi econòmica. Reivindiquen que els drets han de ser respectats, malgrat la crisi, i que les administracions han de garantir amb els recursos i el suport necessaris el compliment d’aquests drets per a aconseguir la plena igualtat i inclusió a la societat.

L’Ajuntament d’Esparreguera és l’entitat titular el TOCC. El TOCC és un Centre Ocupacional de referència al Baix Llobregat nord i presta atenció a 53 persones des de l’any 1987. Ha volgut commemorar el Dia Mundial de la Discapacitat del dia 3 de desembre fent el que fa cada dia: treballant en el dia a dia en l’atenció a la persona usuària partint de la base que és un ésser únic i irrepetible i centrant l’atenció personalitzada per assolir al màxim de la seva autonomia i maduresa com a persona. Aquest treball es fa conjuntament amb les seves famílies i entorn social i cívic i polític.

Al 1992, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

En el dia Mundial de la discapacitat, el TOCC treballa conjuntament amb l’Ajuntament d’Esparreguera per acomplir la crida de les Nacions Unides i demana que els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual siguin respectats i ampliats i que la vida digna i amb igualtat d’oportunitats es pugui donar en les seves vides: l'accés a un lloc de treball, a un suport educatiu, a una plaça residencial, a una prestació per dependència, a un espai de lleure, cultura i oci accessible, a la supressió de barreres arquitectòniques a la via pública, al transport, als edificis oficials... I sobretot, al dret a participar en l’activitat pública, que és essencial per a crear democràcies estables, per a una ciutadania activa i per a reduir les desigualtats socials.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat