Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Divendres, 22 de gener de 2016

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat s’implica plenament en la recuperació de la Colònia Sedó

En col•laboració amb l’ajuntament, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Generalitat, el centre està començant a treballar en la conservació i la potenciació dels elements històrics.

Una de les línies prioritàries de treball és l’obertura del Museu de la Colònia durant els caps de setmana. El centre donarà assessorament i editarà material i, fins i tot, es planteja la possibilitat d’oferir voluntaris per tal d’obrir al públic alguns dies més dels ara previstos.
L’ajuntament té un conveni que es renova anualment amb el Centre d’Estudis Comarcals i això permetrà que aquesta entitat hi participi activament en el projecte. A més, es compta amb la col•laboració de la historiadora especialitzada en patrimoni industrial Gràcia Dorel.
Una trobada recent de totes les parts implicades ha ampliat les perspectives de treball: tenen la ferma decisió d’impulsar el patrimoni de la Colònia Sedó, fent-hi actuacions als elements històrics. Per això, s’ha creat un grup de treball del qual formen part el centre d’estudis comarcal, la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, el Museu de la Ciència i de la Tècnica i l’ajuntament.
La col•laboració ja està donant els seus primers fruits. Durant la fira noucentista que substituirà l’anterior fira medieval de la Festa Major d’Hivern, el Centre d’Estudis Comarcals ha dissenyat uns panells il•lustratius que formaran part d’una exposició sobre l’època del modernisme a Esparreguera.
El centre d’estudis també vol impulsar una associació d’amics de la colònia Sedó.

logotip