Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dilluns, 2 de maig de 2016

El Consell Comarcal del Baix Llobregat presenta les dades de violència contra les dones 2015

El Consell de les Dones del Baix Llobregat destaca que el 2015 s’han incrementat les ordres de protecció iniciades a la comarca

El Consell Comarcal ha publicat recentment aquest informe, que recull dades obtingudes de l'Observatorio contra la violencia doméstica y de género del Consejo General del Poder Judicial. Un dels seus principals objectius és el seguiment estadístic de la violència domèstica i de gènere en l’àmbit judicial. Amb la intenció de promoure l’anàlisi i l’estudi de la resposta judicial, es recullen dades relatives al nombre de denúncies, de mesures i ordres de protecció judicial, de delictes i altres aspectes.

El Consell de les Dones del Baix Llobregat, a partir de les dades de la nota anual de violència contra les dones, vol destacar l'increment de les ordres de protecció iniciades a la comarca després de 2 anys de disminució. El total de denúncies als partits judicials de la comarca l’any 2015 és de 1.808. Respecte l'any passat, augmenten en 22 el nombre de denúncies.

L'allunyament és la mesura judicial de protecció més aplicada als jutjats de violència del Baix Llobregat (el 48% de les mesures penals que s'apliquen). Les ordres de protecció adoptades augmenten en tots els àmbits territorials.

Es registren 586 delictes de violència masclista més als partits judicials de la comarca. El 86% dels delictes són lesions i maltractaments. Aquests delictes i els de contra la integritat moral són els que més han augmentat el 2015.

Dades de violècnia contra les dones 2015