Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Memòria Històrica Dimarts, 24 de maig de 2016

Esparreguera col·labora a l’Exposició Franco neutral?

L’Arxiu Municipal d’Esparreguera col·labora amb l’exposició organitzada pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya

Des del Memorial de la Generalitat de Catalunya es van posar en contacte amb l’Arxiu Municipal d’Esparreguera per sol·licitar la cessió temporal d’una fotografia que porta per títol La cua de la sopa, de l’any 1940. Aquesta fotografia reflecteix molt bé la gana que passava la gent havent acabat la Guerra Civil espanyola (1936-1939), ja que mostra com cada dia havien de fer una llarga cua per a agafar un plat de sopa per a passar tot el dia.

L’exposició es troba ubicada a la pròpia seu del Memorial Democràtic, al carrer de la Peu de la Creu ,4, de Barcelona i es podrà veure fins al 28 d’octubre d’enguany. L’horari és de dimarts a divendres de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 a 2/4 de 7 de la tarda. L’entrada és gratuïta. També es pot veure l’exposició de manera virtual a la seva pàgina web.

L’exposició està estructurada en una presentació i catorze apartats temàtics, els quals recullen la cronologia de la falsa neutralitat de l’Espanya de Franco durant aquesta època, partint des dels inicis de la Guerra Civil espanyola, seguint amb una etapa de suport total a Alemanya, Itàlia i el Japó, passant per un distanciament amb les forces de l’Eix a finals del conflicte bèl·lic internacional, fins a arribar als principi de la -Guerra Freda- i a la seva definitiva inclusió a l’ONU, després d’haver estat aïllada internacionalment.

Per a més informació:
http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/

La cua de la sopa