Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Divendres, 23 de setembre de 2016

Es convoca l’acreditació d’artesà i distintius d’artesania

Tornen les trobades de suport per a l’obtenció de les acreditacions del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya que atorga a les persones i als establiments que desenvolupen un ofici artesà

Aquest divendres 23 de setembre, el Servei Empresa de la Regidoria de Promoció Econòmica comença les trobades de suport per a les persones interessades en l’obtenció de l’acreditació artesana. La iniciativa sorgeix com a resposta a les peticions dels artesans del municipi que ham estat participant a les diferents edicions de les fires d’artesania i a la necessitat de professionalitzar aquestes activitats que pertanyen econòmicament al sector quinari.

El carnet d’artesà/ana és una acreditació voluntària, expedida per la Generalitat de Catalunya, que pot sol·licitar qualsevol persona física que desenvolupa la seva producció artesanalment com a reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny d’un o més oficis.

L’obtenció del carnet d’artesà/ana, a més comporta la inclusió en una base de dades de les persones artesanes reconegudes per l’Administració.

Només tenen la consideració d’artesania aquelles activitats incloses dins el Repertori de famílies d’oficis artesans que comporten la formació, la creació, la producció i la transformació d’objectes.

El resultat ha de ser un producte artesà local, individualitzat i fet amb matèria primera natural o matèria industrial reciclada que combini la tècnica, la tradició i/o la innovació, i que en cap cas no sigui susceptible d’una producció industrial, totalment mecanitzada o en grans sèries, per a la seva comercialització.

Aquestes acreditacions atorgades pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, afavoreixen la modernització i adaptació a l'entorn actual de l'estructura artesanal de Catalunya en tots els camps: producció, disseny, imatge i publicitat, creació de marca i comercialització. També fomenta la representació, la presència i el coneixement, tant a Catalunya com a l'exterior, del sector de l'artesania catalana

Carnet d'artesà/ana