Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 09/12/2019
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Memòria Històrica Divendres, 14 d'octubre de 2016

Esparreguera commemorarà el dia 15 d'octubre Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista

Esparreguera se suma a aquesta celebració amb una ofrena floral al monòlit que hi ha al cementiri municipal en memòria a les víctimes de la guerra civil

El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar el 8 de setembre de 2015 proclamar el dia 15 d'octubre Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i de la repressió de la dictadura franquista.

La data coincideix amb l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys i Jover. Com diu la Llei 13/2007 de 31 d'octubre del Memorial Democràtic, és necessari un reconeixement de la memòria de totes les víctimes i s'ha de tenir en compte l’existència de pluralitat de memòries, que han de ser reconegudes sense ressentiments i de manera constructiva.

Esparreguera, com la resta de poblacions del nostre país, va patir por, fam, mort i separacions forçoses causades per l'exili de moltes persones. Al llarg de molts anys hi ha hagut silenci sobre aquest tema, encara que avui dia en moltes persones segueix present aquest silenci i aquesta por d'explicar el que van viure. Per això, és molt important celebrar aquest dia, per recordar totes les víctimes i que no caiguin en l'oblit més profund.

El Consistori actual ha fet una ofrena floral al monòlit existent al cementiri municipal de la vila en memòria a les víctimes de la guerra civil. També es retransmetrà per Ràdio Esparreguera un fragment del llibre "Un camí frágil", de l'autora Antònia Galceran, una nena que també va patir l'exili.

Ofrena floral del Consitori actual al monòlit existent al cementiri municipal de la vila en memòria a les víctimes de la guerra civil.