Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consum Dilluns, 16 de gener de 2017

S’actualitza el preu de la bombona de butà

A partir de dimarts 17 de gener i fins al 20 de març, el preu de la bombona de butà serà d’12,89 €

Dilluns 16 de gener, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha informat del nou preu de les bombones de butà per a aquesta tardor. El preu del butà serà d’12,89 €, impostos inclosos, cosa que suposa un lleuger increment de 0,61 € per bombona respecte al bimestre anterior. Aquest nou preu estarà vigent fins el tercer dimarts de març, quan es revisarà de nou segons les cotitzacions internacionals.

El preu del butà depèn de la cotització de la matèria primera als mercats internacionals, els ports i la variació del tipus de canvi.

La matèria primera s’ha incrementat un 9,2% als darrers dos mesos, en línia amb la tendència creixent del Brent (*), que s’ha incrementat més d’un 18% al desembre respecte a novembre de 2016 degut a l’anunci dels retalls de la producció de l’OPEP de finals de novembre. A aquesta circumstancia hi ha que afegir a més que l’euro s’ha devaluat respecte al dòlar un 4% els darrers dos mesos.

Malgrat aquest increment, el preu mig de la bombona de butà a 2016 s’ha reduït més de 2 euros respecte a 2015 (el que suposa una reducció del 15,8%) i s’ha reduït més de 5 euros respecte al preu màxim de 2013 i 2014 que va ser de 17,5 euros.

Aquesta informació s’obté del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

* BRENT. Denominació del petroli extret al Mar del Nord zona d’on s'extreu l”’Or. Negre”. Quan en els anys setanta del passat segle es va trobar aquesta reserva, les companyies Shell i Exxon, encarregades de la seva explotació, van decidir donar aquest nom al petroli que anaven a comercialitzar, a causa de que el cap i coll de l'oca és d'aquest mateix color.

El barril de petroli Brent és el que marca la referència en els mercats europeus, per aquest motiu estiguem tan acostumats a escoltar-nomenar. L'altre petroli de referència que s'utilitza per calcular el seu preu final és el West Texas Intermediate, més conegut com WTI, l'extracció es realitza als Estats Units i, segons tots els experts, és d'una qualitat superior al Brent. Cada barril té una capacitat de 159 litres (42 galons americans) i la seva cotització és en dòlars.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Actualitzat el preu de la bombona de butà